BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,67
ALTIN 2.413,59
HABER /  GÜNCEL

Küçük Mert'in katiline rekor ceza

Kars'ta kaybolan ve daha sonra cansız bedenine ulaşılan 9 yaşındaki Mert'in katiline ağırlaştırılmış müebbet ve 36 yıl hapis cezası verildi.

Abone ol

9 yaşındaki Mert'in ölümüyle ilgili Erzurum'da görülen davanın ilk duruşmasında, sanık Aykut Balk hakkında karar çıktı.

Kars'ta kaybolduktan sonra cesedi eski bir tabyanın içinde bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Aykut Balk, Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada, ağırlaştırılmış müebbet ile 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ÖNCE FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİRİP SONRA DA...

Mert'in katili Aykut Balk, yaklanması sonrası emniyet ve savcılık sorgusunda cinayeti nasıl işlediğinin detaylarını anlatmıştı.

3.5 LİRASIYLA ÇİĞ KÖFTE ALMIŞTI

Zanlı 23 yaşındaki Aykut Balk, Kars'ta ailesiyle birlikte oto galerisi işletiyordu. Çocuğa cinsel taciz, kız kaçırma ve hırsızlık gibi suçlardan sabıkası bulunan Balk, Mert'in babası Yolcu Aydın'dan cep telefonu alıp ona da galerisinden bir otomobil satmıştı. Taraflar bu ticari alışverişlerden birbirlerini tanıyordu. Olay günü yemek götürdüğü babasından 3.5 lira alan Mert, cep telefonu dükkânından çıkıp karşıya geçerek çiğ köfte satın aldı.

ÖNCE TECAVÜZ ETTİ SONRA DA BOĞDU

Saat 14.30'da Digor Caddesi'ne geldiğinde Aykut Balk ile karşılaştı. Mert'i eve götürme vaadiyle aracına bindiren Balk, daha sonra gezdirme bahanesiyle Karadağ mevkisine götürdü. Burada Mert'e cep telefonunu verip fotoğraflarını çektiren Balk, küçük çocuğa tecavüz etti ve boğarak öldürdü. Cesedi çöplüğe atan Balk, saat 16.30 sıralarında geri dönüp aracını temizledi. Ardından da Erzurum'a kaçtı. Mert'e çektirdiği fotoğrafları da Facebook'a koydu.  

ekran-resmi-2014-12-24-10.52.42.png
ASKERDE TECAVÜZE UĞRADIM

Aykut Balk, soruşturmayı yürüten savcıya olayla ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu. Zanlı ifadesinde, 'O gün Mert'i eve götürmek için aracıma aldım. Yolda araba kullanmak istedi. Ona bir süre arabayı sürdürdüm. Daha sonra olayın yaşandığı bölgeye gittik. Nasıl yaptım bilmiyorum, tecavüz ettim. Olay ortaya çıkmasın diye öldürdüm" dedi. Sorgu sırasında katil zanlısının kendi iddiasına göre daha önce yaşadığı bir sırrı da ortaya çıktı. Daha önce böyle bir şey yapmadığını kaydeden zanlı Balk, "Ama askerdeyken üç askerin tecavüzüne uğradım. Utancımdan kimseye anlatamadım" itirafında bulundu. Erzurum E Tipi Cezaevi'ne gönderilen zanlı, 'can güvenliği' gerekçesiyle kameralı özel koğuşa konuldu.