BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,98
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Osmanlıca öğrenmek için bu kitap size yeter

Bu nedenle geçmişimiz ile geleceğimiz arasındaki köprünün temellerini yeniden atabilmek için bu eser herkes için faydalı olacaktır.

Abone ol

Millî  kültürümüzün  temelini  oluşturan  eserlerimizin  çoğunluğu,  Osmanlıca yazılmıştır. Geçmişimizi  anlatan  bir  kitabe,  bir makale,  bir mezar taşı  ve  bunun  gibi  birçok  eseri okuyamadığımız gibi ne anlam ifade ettiğini de ne yazık ki bilemiyoruz.

Bu nedenle geçmişimiz ile  geleceğimiz  arasındaki  köprünün  temellerini  yeniden  atabilmek  için  bu  eser  herkes  için faydalı olacaktır.

Babıali Kültür Yayıncılık tarafından basılan ve Mehmet Mert imzalı Osmanlı Türkçesi isimli kitap,  Osmanlıca’yı  rahatlıkla  öğrenmenizi sağlarken,  içerisindeki  örneklerle  zenginleştirilmiş  anlatımlar  ve  kelime  çevirileriyle  kendinizi  test  edebilecek  ve ayrıca sunulan metin çevirileri bölümleri ile yapılan yanlışları da görebileceksiniz.

Tarihimizi  ve  kültürümüzü  öğrenmemiz  açısından  Osmanlıca  derslerine  yardımcı olacak  bu  kaynak  eser,  7’den  70’e  herkesin  Osmanlıca’yı  öğrenmesinde  kolaylık sağlamak için raflardaki yerini aldı.

ekran-resmi-2014-12-24-11.15.42.png