BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Küba televizyonu Chavez'in yeni görüntülerini yayınladı

Küba televizyonu, acil bir ameliyat olmak üzere 10 Haziran'da bu ülkeye gelen ve hakkında basına çok az bilgi verilen Venezuela Cumhurbaşkanı Hugo Chavez'in yeni görüntülerini yayınladı.

Abone ol

Chavez görüntülerde iyi durumda görünüyor

Küba televizyonu, acil bir ameliyat olmak üzere 10 Haziran'da bu ülkeye gelen ve hakkında basına çok az bilgi verilen Venezuela Cumhurbaşkanı Hugo Chavez'in yeni görüntülerini yayınladı.

Chavez'in halk içine çıkmaması ve kameralara görünmemesi sağlığı hakkında spekülasyonlara yol açmıştı.

Görüntülerde Venezuela lideri Chavez ülkesinin bayrağı renginde bir kıyafet içinde, Küba devriminin önderi Fidel Castro ile birlikte görünüyor.

Küba televizyonu görüntülerin dün çekildiğini ve Castro ile Chavez'in iki dost olarak sohbet ettiklerini duyururken, Venezuela liderinin sağlık durumu hakkında bir bilgi vermedi.

Ancak kaydında Chavez'in iyi durumda olduğu görülüyor.

Normalde televizyon ve radyodan sık sık halka seslenen Chavez, leğen kemiği apsesi nedeniyle Küba'da ameliyat olduğu 10 Haziran'dan bu yana sessiz kalmıştı.

Chavez'in uluslararası bir gezi kapsamında ziyaret ettiği Küba sağlık alanında dünyanın en ileri ülkelerinden biri durumunda.

Hugo Chavez, son olarak 12 Haziran'da Venezuela devlet medyasına telefonla bağlanarak iyileşmekte olduğunu, tıbbi testlerin herhangi bir ölümcül hastalık belirtisine işaret etmediğini söylemişti.

Spekülasyonlar

Chavez, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabını da Cuma günü yeni mesajlar yayınlanmaya başlayana dek 19 gün boyunca güncellememişti.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Elias Jaua, Chavez'in sağlığıyla ilgili spekülasyonlarla, 2002 yılının Nisan ayındaki darbe girişimi arasında paralellik kurmuştu.

Jaua, "ulusal ve uluslararası basın ellerini ovuşturuyor ve 11 Nisan'da yaptıkları gibi, cumhurbaşkanının sağlık durumuna bakıp seviniyorlar. Ama biz onlara 11 Nisan'dan sonra 13 Nisan'ın geldiğini hatırlatıyoruz" dedi.

O tarihte Chavez iktidardan uzaklaştırıldıktan sadece iki gün sonra ordu ve halkın desteğiyle görevine iade edilmişti.

Ordu kökenli, eski bir paraşüt birliği komutanı olan Chavez, 1999'da iktidara gelmesinden bu yana rakiplerini devamlı sandıkta yenmeyi başardı.

Chavez iktidara tutunmak için şiddete başvurulmasına da karşı çıkıyor.

Artan enflasyondan yaygın suç olaylarına dek çeşitli iç sorunlarla karşı karşıya olmasına rağmen Hugo Chavez, hala Venezuela'nın en fazla destek gören siyasetçisi ve gelecek seneki seçimleri yeniden kazanmayı vaat ediyor.