BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Krizde yapmanız gereken tek şey

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz krizin çözümü için yapılması gerekeni söyledi ve vatandaşa parasını ne yapması gerektiğini hatırlattı;

Abone ol

İNTERNETHABER
Nur Akman


Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz kriz için IMF ile yeni bir stand by anlaşması daha yapılması gerektiğini söyledi ve vatandaşların YTL'den şaşmamalarını istedi.

ABD'DE BOLLUK BİTTİ, KRİZ ÇIKTI

Kanal D'ye konuşan Yılmaz krizin ABD'deki bolluk döneminin bitmesinden dolayı çıktığını söyledi. "Son on yıl bolluk zamanıydı. Düşük enflasyon, düşük faiz oranı nedeniyle insanlar kredi kullandı. Bugünle yarın arasında denge kurulmadı ve bolluk sona erince verilen krediler geri ödenemedi ve bankaların likitide sorunları ortaya çıktı." dedi.

IMF İLE YENİ ANLAŞMA YAPILMALI

Kriz Türkiye'de nasıl aşılır sorusuna ise "Bugün bizim IMF ile yaptığımız bir stand by anlaşması ve bir disiplin var. Bugün hala o disiplin devam ediyor. İMF ile yeni anlaşma yapılmalı... Mali disiplin devam etmeli ve ettirilmeli..." diye cevap verdi?

YTL'DEN ŞAŞMAYIN, AYAGINIZI YORGANINIZA GÖRE UZATIN

Yılmaz Türk vatandaşlarının TL'ye güvenmesini ve ondan vazgeçmemesini söyledi. Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:

"Geldiğimiz noktadaki kur hareketleri, uluslararası emtia fiyatları cari açık konusunda daraltıcı etki yapacak. Yüksek cari açık endişesiyle TL üzerindeki baskı giderek azalacak. Vatandaşlara şunu söylüyorum. Dalgalı kur rejimi uyguluyoruz. Risk piyasaların ve vatandaşların üzerinde. Her zaman yatırımlarını YTL ile yapmalarını istiyoruz. Ayağını yorganlarına göre uzatmalarını istiyoruz."

YETERLİ DÖVİZ STOKUMUZ VAR

Yılmaz Merkez Bankası'nın elinde yeterli miktarda hem döviz, hem de YTL stoku olduğunu da sözlerine ekledi.