BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

İstanbulun Anavatan adayı

Anavatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı desteklediği adayı açıkladı.

Abone ol Anavatan Partisi (ANAVATAN) İstanbul İl Başkanlığı, 6. Olağanüstü Büyük Kongrede yapılacak genel başkanlık seçimlerinde, partinin Genel Başkan Yardımcısı Murat Akdeniz'i destekleme kararı aldı.

İstanbul İl Başkanlığında, söz konusu kararın duyurulması amacıyla düzenlenen basın toplantısına, eski bakanlar Halil Şıvgın, İbrahim Özdemir, Doğancan Akyürek ve Ali Tanrıyar da katıldı.

Toplantıda konuşan İstanbul İl Başkanı Sinan Gedik, partililerin, bugüne kadarki başarılı çalışmaları nedeniyle avukat Murat Akdeniz'i, genel başkanlık yarışında destekleme yönünde talepte bulunduklarını anlattı.

Gedik, il yönetimi olarak bu talebe uygun hareket etme kararı verdiklerini ve 25-26 Ekimde Ankara'da yapılacak 6. Olağanüstü Büyük Kongredeki genel başkanlık seçimlerinde Akdeniz'i destekleyeceklerini belirtti.

Toplantıda söz alan Murat Akdeniz de bu destekten duyduğu memnuniyeti ve teşekkürlerini dile getirdi.

Akdeniz, ''Biz bir yola çıktık. Bu yolda ciddi adımlar attık. 'Gelin, bir güzel Türkiye hayali kuralım, güçlü bir Türkiye hayali kuralım' derken, 'benim peşime düşün' demiyorum, 'koluma girin' diyorum'' şeklinde konuştu.

Türkiye'de toplumun bir ekonomik kriz içerisinde olduğunu savunan Akdeniz, ülkenin bu kriz nedeniyle derin bir tahribata uğramamasını umduğunu kaydetti.

Akdeniz, Türkiye'de toplum arasında etnik temelli kavga çıkarmak isteyenler bulunduğunu ifade ederek, bir ülkenin kalkınmak için en çok huzura ihtiyacı olduğunu, gerekli huzur ortamını da Anavatan Partisinin sağlayacağını söyledi.
Türkiye'de kaynakların, çeşitli halk kesimlerine adil şekilde dağıtılamadığını savunan Akdeniz, bu durumun fakir halk kitlelerinde tepkiye neden olduğunu kaydetti.

Akdeniz, ''Anavatan Partisi olarak, bu kaynakların adil bir şekilde dağıtılmasını sağlayacağız'' dedi.