BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Delik kalbe ameliyatsız çözüm

Delik kalbi şemsiye yöntemiyle tedavi ediyorlar. Hem de ameliyatsız...

Abone ol İnönü Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Turgut Özal Tıp Merkezinde, kalbinde delik olan çocuk hastaları ''şemsiye'' yöntemiyle tedavi ettiklerini bildirdi.

Prof. Dr. Özdemir, düzenlediği basın toplantısında, Turgut Özal Tıp Merkezinin, bölge hastanesi konumunda olduğunu, çevre illere de hizmet verdiklerini ifade etti.

Günde ortalama 10 kalp deliği rahatsızlığı olan çocuğu ''şemsiye'' adı verilen yöntemle başarıyla tedavi ettiklerini belirten Özdemir, hastaların bir gün sonra taburcu edildiğini söyledi.

''Şemsiye'' yöntemi sayesinde açık ameliyata gerek kalmadığını, çocukların vücutlarında iz oluşmadığını bildiren Özdemir, şöyle konuştu:

''Merkezimizde çocuk hastaların, halk arasında kalp deliği olarak bilinen rahatsızlıkları, 'şemsiye' adı verilen yöntemle kapatılıyor. Günlük ortalama 10 çocuğun tedavisinin yapıldığı merkezde, çocuklar bir gün sonra taburcu edilebiliyorlar.''

Vücudu kesmeden açılan küçük bir delikten gönderilen şemsiye biçimindeki kapağın yerleştirilmesi uygulamasına, ''şemsiye yöntemi'' deniliyor.