BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan tartışılacak dedi!

Türban kararının iptalinin gerekçesine tepkiler sürüyor. Başbakan Erdoğan'ın tepkisi "uyarız ama!.." şeklinde oldu.

Abone ol Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türban kararı, her şeyden önce parlamentonun yetkilerini de dışlayan bir karar olması sebebiyle, milli egemenlik noktasında da tartışılacak bir karardır. Anayasa Mahkemesi anayasanın üstünde değildir. Bu Anayasa'nın bir amir hükmüdür. Tabii ki bizler uymak durumundayız. Ama bu gerekçeli karar üzerinde daha çok konuşulur, çok yorumlar yapılır" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü kararına ilişkin soruyu yanıtlarken Erdoğan, bu karara taraf ne bir akademisyen ne de siyasetçi gördüğünü belirterek, "Sadece CHP zihniyetinin bunu savunduğunu gördüm" dedi.

"Zaten bu işe itirazı olan da orasıydı" diye devam eden Başbakan, "Tabii bir gerçeği ortaya koyuyoruz. Yani bizler milli iradenin üstünde bir irade tanımıyoruz. Demokrasi zaten bunun en güzel uygulamasıdır" diye konuştu.

Erdoğan, "Laiklik, bu milli iradenin zaten sahiplendiği anlayıştır. Milli irademizin zaten Türkiye'de bu noktada bir sıkıntısı yok. Ama tabii bu gerekçeli kararda milli iradeyi bu şekilde bir atıfla yorumlama var. Bu da hiç hoş değil" dedi.

KARARA UYMAK DURUMUNDAYIZ AMA...

Başbakan Erdoğan, "Tabii ki Anayasa Mahkemesi'nin kararı bağlayıcıdır ve buna tabii ki bizler uymak durumundayız. Ama bu gerekçeli karar üzerinde daha çok konuşulur, çok yorumlar yapılır. Bu karar, her şeyden önce parlamentonun yetkilerini de dışlayan bir karar olması sebebiyle, milli egemenlik noktasında da tartışılacak bir karardır. Buna da inanıyorum ki milli egemenliğin kapsadığı alan içerisinde hareket edenler, yaşayanlar çok daha faklı bir şeklide değerlendirmeye, yorumlamaya devam edeceklerdir" dedi.