BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,85
ALTIN 2.391,40
HABER /  GÜNCEL

Kriz tacirlerine Zorlu tokat

Kriz havasında dedikodu çarkları hızlı çalıştı. Zorlu Holdingle ilgili ortaya atılan iddialara Nazif Zorlu sert çıktı.

Abone ol

Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'dan çarpıcı kriz çıkışı...

Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Vestel’in 2 fabrikasının kapanacağı yönündeki iddialara sert tepki gösterdi ve “Kasımda 200 milyon dolar ihracat yapacağım. İşlerim fazla. Bu durumda niye fabrikalarımı kapatayım” dedi.

Dünyada yaşanan global krizle birlikte sanayide çarklar dururken, ‘dedikodu’ çarkları da hızla çalışmaya başladı. İşlerin yavaşlamasından sonra birçok firma hakkında söylendilerin ardı arkası kesilmiyor. Türkiye’de en büyük bankalarından birinin bin 700 kişinin işine son verdiği belirtildi.

Son olorak da Vestel’le ilgili iddialara gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre, Vestel, işlerin bozulması yüzünden 2 fabrikasını kapatacak. Bu yüzden bu fabrikalardaki kişilerin işlerine son verilecek. Bu iddia üzerine BUGÜN gazetesine konuşan Vestel’in sahibi olduğu Zorlu Holding’in Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, sert çıktı. Zorlu, “Bizim o kadar çok işimiz var ki. Ekim ayında 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 650 bin TV, 500 bin LCD ve 400 bin beyaz eşya üretiyoruz. Peki bunları yaparken nasıl fabrikamı kapatırım” dedi.

ÇAMUR ATIYORLAR

Kasım ayında da 200 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştireceklerini vurgulayan Zorlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Tüm bu rakamlar ortada iken ben niye fabrikayı kapatayım. İnsanların işi gücü yok mu. Birileri fabrikalarını kapatıyor, sonra da sağa sola çamur atmaya başlıyorlar. Bundan fazla bir şey söylemeye gerek var mı.”