BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,65
ALTIN 2.409,43
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kritik Hakan Fidan açıklaması istifa ret mi?

Hakan Fidan’la ilgili bir soruya Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan kafa karıştıran bir yanıt geldi. Hakan Fidan'ın istifası kabul edilmedi mi?

Abone ol

Adalet Bakanı Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakan Davutoğlu’nun Meclis’teki odasına geçerek bir süre Başbakanla görüştü.

Çıkışında gazeteciler, "Çözüm süreci toplantısına Hakan Fidan da katılacak mı? Biliyorsunuz istifa etti" sorusuna Bakan Bozdağ, "İstifa etti de istifası kabul edilmiş mi? Ben de bilmiyorum" diye yanıt verdi.

BAŞBAKANLIK KAYNAKLARI: İSTİFA AKŞAM SAATLERİNDE KABUL EDİLECEK

Hürriyet gazetesinden Selçuk Şenyüz'ün haberine göre, Başbakanlık Kaynakları ise Davutoğlu başkanlığındaki Çözüm Süreci toplantısının saat 14.30’da başlayacağını, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifasının ise henüz kabul edilmediğini, akşam saatlerinde istifanın yürürlüğe gireceğini anımsattılar.

Aynı kaynaklar, "Sayın Hakan Fidan akşam saatlerine kadar görevinin başında olduğu için tabii ki biraz sonra başlayacak toplantıya katılacak" değerlendirmesini yaptılar.

ERDOĞAN, HAKAN FİDAN İÇİN NE DEMİŞTİ?

Kolombiya ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakan Fidan'ın istifasına olumlu bakmadığını şöyle açıklamıştı:

"Sayın Fidan'ın adaylığına olumlu bakıyor muyum sorusunu, açık sözlüyüm ben bunu da açık sözlü olarak değerlendirmek isterim. Ben adaylığına olumlu bakmıyorum. Bunu çok açık, net söyleyeyim. Bunu Sayın Başbakan'a da söyledim. Daha önce de söylediğim gibi yani adaylığını kabul etmek veya onu aday olarak göstermek o Sayın Başbakan'ın takdiridir, ona da benim karışma yetkim yok, böyle bir hakkım da yok."