BIST 9.713
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.429,40
HABER /  DÜNYA

Kral Selman'dan oğlu prens Selman'a ağır darbe

SUUDİ ARABİSTAN'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı olayı sonrası uluslararası şimşeklerini üzerine çeken Veliaht Prens Selman'a Kral babasından ambargo geldi.

Abone ol

Cemal Kaşıkçı cinayeti ile gündemde olan Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın son günlerde önemli toplantılarda boy göstermemediği ortaya çıktı. İngiliz gazetesi The Guardian'a göre Suudi Arabistan Kralı Selman, oğlu Muhammed bin Selman'ın bir dizi yetkisini geçici de olsa elinden aldı.

Prens Selman'ın özellikle ekonomi ve finans alanında karar alma yetkisinin sınırlandığı söyleniyor. İddialar Veliaht Prens'in iki haftadır önemli toplantılarda boy göstermemesinin ardından geldi. Prens Selman'ın yatırım kararlarını Kral Selman adına yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı Müsait El Ayban'in denetleyeceği öğrenildi.

Karşılıklı restleştiler
Baba-oğulun arası, İstanbul Konsolosluğu'ndaki Cemal Kaşıkçı cinayetinden beri açılmaya başladı. The Guardian'a göre Veliaht Prens'in yetkilerini sınırlama kararını üst düzey bakanlara da ileten Kral, bir kabine toplantısına oğlunu davet etti, ama MbS icabet etmedi.

Son iki toplanya katılmadı
Son iki kabine toplantısına katılmayan Veliaht Prens, bir dizi önemli görüşmede yer almadı. Buna geçen hafta Riyad'ı ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un temasları da dahil.

Prens Selman'ın katılmadığı toplantılar arasında üst düzey ekonomi-maliye yetkilileriyle toplantı, Kral'ın Başmüftüyle, Dünya Sağlık Örgütü Başkanı, Lübnan Başbakanı, Hindistan ve Çin Büyülelçileriyle görüşmeleri de var.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İstanbul son seçim anketi geldi sonuçlar çok tartışılacak
Foto Galeri İstanbul son seçim anketi geldi sonuçlar çok tartışılacak Galeriye Gözat