BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
GÜNCEL

Cemal Kaşıkçı cinayetinde metal eriten fırın kullanıldı

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili yeni bulgulara ulaşıldığı öne sürüldü. Al Jazeera Arabic'te yayımlanan bir haberde, öldürülen Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Konsolosun evindeki büyük bir fırında yakıldığı belirtildi ve Kaşıkçı'ya ait kanın izlerini gösteren delillerin duvarlarda bulunduğu öne sürüldü.

2 Ekim'de evlilik işlemleri için girdikten sonra öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.
Al Jazeera Arabic'in Türk yetkililere dayanılarak hazırladığı haberde, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin Suudi Konsolosun evindeki fırında yakıldığı öne sürüldü. Konsolosun evinde yapılan incelemelerde, Kaşıkçı'ya ait kanın izlerini gösteren delillerin duvarlarda bulunduğuna da dikkat çekildi. Fırının yapımında çalışan işçinin fırının siparişinde istenen özellikler karşısında şaşırdığına da değinildi.

Cinayetin üzerinden geçen sürede Kaşıkçı'nın ne zaman, nerede ve nasıl öldürüldüğüyle ilgili bilgiler ortaya çıktı ancak cesedinin nerede olduğu konusu netlik kazanmadı. Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında Türkiye'ye gelen Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, Suudi Konsolosluğuna gelmiş ancak içeri alınmamıştı. Uluslararası çapta tepkiler ve yaptırımlar da söz konusu olmasına karşın, Suudi Arabistan bu konudaki sessizliğini koruyarak, olayı örtme tavrını devam ettirdi.

Sitene Ekle
Etiketler