BIST 9.755
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,06
POLİTİKA

Kurum "Erzincan'dan Marmara'ya uzanan hat büyük tehlike arz ediyor"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Önümüzdeki 20 yıl içerisinde kentsel dönüşümü tamamlamak istiyoruz. Aksi takdirde, Allah korusun depremin yıkıcı sonuçları ile karşı karşıya kalırız." dedi.

Kurum, Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen "Ardıçlı Toplu Konut Projesi" imza töreninde, gece gündüz demeden çalıştıklarını ve bugüne kadar 50'nin üzerinde ilde 120 ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şehrin sorunlarını yerinde tespit ettiklerini ve çözmeye gayret ettiklerini anlatan Kurum, Türkiye'nin doğusundan batısına her yerde çalıştıklarını ifade etti.

Kurum, Türkiye'nin deprem felaketinden çok çektiğini, ülke topraklarının yüzde 66'sının deprem bölgesinde yer aldığını anımsattı.

Türkiye'de bir asırda büyüklüğü 6 ve üzerinde 56 depremin yaşandığına dikkati çeken Kurum, bu felaketlerde yaklaşık 82 bin vatandaşın hayatını kaybettiğini aktardı.

"Erzincan'dan Marmara'ya uzanan hat büyük tehlike arz ediyor"

Kurum, depremlerde yaşanan can ve mal kayıplarını dikkate alarak hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tedbirler almalıyız. Özellikle Erzincan'dan Marmara'ya uzanan hat, şu an büyük tehlike arz ediyor. İşte bu noktada kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımız 2012'de büyük bir ufuk örneği ortaya koyarak kentsel dönüşüm çalışmasını başlattı. Bedeli ne olursa olsun, dönüşümü tamamlama sözü verdi. Biz de gecemizi gündüzümüze katarak depreme karşı ülkemizi hazırlamaya çalışıyoruz. Tespitlerimize göre ülkemizde yenilenmesi gereken 6,7 milyon sağlıksız konut var. İnşallah kentsel dönüşüm çalışmaları ile yılda 300 bin konutu dönüştüreceğiz. 5 yılda 1 milyon 500 bin konut olmak üzere bu dönüşüm sürecini hızlandırmak istiyoruz."

Sitene Ekle
Etiketler