BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KPSS'de 3'ncü oturum sona erdi

Çok sıkı kontroller altında yapılan üçüncü oturum bitti, dördüncü oturum başladı.

Abone ol

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) üçüncü oturumu olan, iktisat, hukuk, maliye, işletme ve muhasebe sorularının yer aldığı sınav sona erdi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da saat 9.30 başladı.

Sınava 115 bin 620 aday katıldı. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adaylar, sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu.

Adaylar, sınav salonuna Sınava Giriş Belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alındı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okudu ve ilgili oturumda cevaplanacak test için kullanılacak sınav evrakı ile içinde kalem, silgi bulunan kutular dağıtıldı.

İktisat, işletme, maliye, hukuk ve muhasebe alanlarından sorular sorulan adaylara, soruları cevaplamaları için 210 dakika süre verildi.

DÖRDÜNCÜ OTURUM BAŞLADI

14.30'da başlayan dördüncü sınav ise aynı noktalarda 70 bin 889 adayın katılımıyla 14.30'da başladı.

Bu sınav da başladıktan sonra adayların her oturuma ait sınav süresinin ilk dörtte üçü tamamlanmadan ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri yasak. Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dahil) sınav salonundan çıkmalarına izin verilmeyecek.