BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

KPSS sonuçları açıklanıyor ÖSYM önlisans sınav sonuç sorgulama

Memur olma hayali kuran binlerce vatandaşın girdiği KPSS önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak araştırması hız kazandı. 4 Ekim'de yapılan KPSS önlisans sınav sonuçları 29 Kasım Perşembe günü ÖSYM AİS girişi ile https://sonuc.osym.gov.tr/ sayfasından açıklanacak.

Abone ol

KPSS sonuçları açıklanıyor, heyecanı bekleyiş başladı. Memurluk hayali kuran binlerce vatandaşın girdiği KPSS önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM net tarihi verdi. 4 Ekim'de yapılan KPSS önlisans sınav sonuçları 29 Kasım Perşembe günü https://sonuc.osym.gov.tr/  adresinden online olarak erişime açılacak. KPSS sınav sonuç bilgisi ÖSYM AİS girişinden TC numarası ile sorgulanacak. 

Peki sınav sonuçlarının ardından KPSS önlisans tercihleri ne zaman? İşte detaylar...

KPSS ÖNLİSANS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI: Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS önlisans sonuçları hakkında ÖSYM takviminde yer vermişti. Sınav sonuçları 29 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz internethaber'de veya https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden öğrenilebilecek.

KPSS ÖNLİSANS TERCİHLERİ NE ZAMAN: KPSS önlisans sınav sonucunu öğrenen memur adayları tercih işlemleri için günü beklemek zorundalar. Yeterli puanı alan adaylar okul bölümüne göre tercih yapmaya hak kazanacaklardır. Tercih listesi ve kontejyanlar ise ÖSYM tarafından Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları şeklinde belge yayınlayacaktır. 

KPSS ÖN LİSANS ADAYLARININ DİKKATİNE: 04 Kasım 2018 tarihinde yapılacak 2018-KPSS Ön Lisans sınavına katılacak adaylardan, nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya fotoğraf bulunmadığı için sınava kabul edilemeyecek durumda olan adaylar için İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce İl Nüfus Müdürlükleri sınav günü 07.00 - 10.00 saatleri arasında açık tutulacaktır.Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya fotoğrafı bulunmayan adayların, sınava katılabilmelerini sağlamak için sınav kurallarına uygun nüfus cüzdanı edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.  

Bu kapsamda; kayıp veya değiştirme nedeniyle nüfus cüzdanı almak için nüfus müdürlüğüne başvuran adaylar, nüfus müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinde yer alan başvuru bilgilerine T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişeceklerdir.Nüfus cüzdanı talep eden aday ile MERNİS veri tabanındaki kişi kaydı ve ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde başvuru bilgileri bulunan adayın kimlik bilgilerinin ve fotoğrafın karşılaştırılması sonucunda bilgilerin bire bir tutması, fotoğrafın aynı kişiye ait olduğunun tespiti ve müdürlük personeli tarafından sorulacak sorulara olumlu cevap verilmesi hâlinde ilgiliye nüfus cüzdanı tanzim edilecektir.

Adayın, Aday İşlemleri Sisteminde yer alan başvuru bilgilerinin bir dökümü de Nüfus Cüzdanı Talep Belgesine eklenerek ilgilinin dosyasında saklanacaktır.Bu amaçla Nüfus Müdürlüğü’ne giden adayın yanında, 2018-KPSS Ön Lisans Sınava Giriş Belgesi ile 2 fotoğrafının olması işlemlerin daha kolay ve hızlı olmasını sağlayacaktır.2018-KPSS Ön Lisans adaylarına önemle duyurulur.