BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
HABER /  GÜNCEL

KPSS sonuçları açıklandı 14 Temmuz 2016 ÖSYM sonuç sorgu ekranı

KPSS sonuçları açıklandı. KPSS sonuçları 2016 ÖSYM sonuç sorgu ekranı sonuc.osym.gov.tr'de. 14 Temmuz 2016 KPSS sonuçları ÖSYM ile aynı anda internethaber.com'da.

Abone ol

KPSS sonuçları açıklandı mı diye merak edenlerin beklediği haber geldi. 2016 KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı. 2016 KPSS sonuçları sorgu ekranı sonuc.osym.gov.tr ÖSYM tarafından aktif edildi. ÖSYM yerleştirme sonuç sorgulama ekranı linki sonuc.osym.gov.tr'de. KPSS sonuçları sorgulama ekranına ÖSYM ile aynı anda internethaber.com'dan da ulaşabilirsiniz.

ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden adaylar KPSS 2016 sonuçlarını öğrenebiliyorlar. KPSS sonuçları sorgu ekranı sonuc.osym.gov.tr bugün 14.00'den sonra erişime açıldı. KPSS sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresine ulaşmak için aşağıdaki fotoğrafa tıklayınız.

KPSS yerleştirme sonuçları 2016 sorgu ekranına ÖSYM'ye yukarıdaki ekrana tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

KPSS 2016 SONUÇLARI BUGÜN SAAT 16.30'DA AÇIKLANIYOR

KPSS 2016/1 yerleştirme sonuçlarını açıklayan ÖSYM, KPSS 2016 puanlarını bugün saat 16.30'da sonuc.osym.gov.tr'den açıklıyor.

KPSS SONUÇ BELGESİ ÇIKTISI ÖSYM'DEN UYARI

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

KPSS SONUÇLARI KONTROL KODUNA DİKKAT

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

KPSS SONUÇLARI 2016 SOSYAL MEDYA YIKILIYOR

KPSS sonuçlarının açıklanmasını bekleyen adaylar sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlarda bulunuyor. Adayların yaptığı paylaşımlar ne kadar heyecanlı olduklarını gösteriyor..

 Ayşegül Çaptır ‏@aysegulcptr 

"KPSS AÇIKLANMIŞ."cümlesiyle güne başladım.nasıl aydınlık olabilir gün?

sümeyye dinç ‏@sumeyyednc
Atanamayacağını bildiken sonra kpss sonuçları açıklanmış neye yarar

Ozge ‏@geozgee
Kpss aciklanmadan tukendik. . Yedin bizi @OSYMbaskanligi

Sena ‏@hsenapala
Havuza gidiyorum KPSS açıklanırsa beni sakın aramayın.

minik-ka ‏@mervesecerr
Birazdan kpss açıklanacak ve heyecan sıfır. Olmadığını bilmenin rahatlığı

ahmet demirkiran Ⓜ️ ‏@demirkiranahmed
Günaydın, @OSYMbaskanligi bugün KPSS'de benim için güzel bir sonuç açıklarsın inşalllah, seni seviyorum ÖSYM :))

Mete YILDIRIM ‏@yldrmmete44
Bugün kalp ritimleri bozuk #Kpss #açıklanıyor

zelal göçmen ‏@zelgcmen20
Evet bugün kpss açıklanacak...

ŞİRİN MUHAMMET ‏@srnmuhammet1
Arnavutköy, İstanbul
Umudunu KPSS ye bağlayan kardeşlerimin umudunun yeşerdiği bir gün olur inşaAllah #günaydın

KPSS sonuçları açıklandı mı 14 Temmuz 2016 ÖSYM sonuç sorgu ekranı

KPSS SONUÇLARINA GÖRE B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan 2016-KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Yerleştirmede adayların ÖSYM'ye internet yoluyla gönderdiği bilgiler esas alınacaktır.Yerleştirme sonuçları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, adaylara ve Devlet Personel Başkanlığına internet yoluyla, elektronik ortamda bildirilecektir.

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacaklardır. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.