BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cem Yılmaz öyle bir laf soktu ki... Haksız da değil...

Cem Yılmaz vergi rekortmenleri listesine girdi. Türkiye'nin sayılı zenginleri ise listede yoktu. Cem Yılmaz da twitterdan attığı mesajlarla lafını soktu. Haksız da değildi.

Abone ol

TÜRKİYE'nin yeni vergi rekortmenleri listesi şaşkınlık yarattı. Sayılı zenginler listede yer almazken ilk yüze 'komedyenlik' yaparak giren Cem Yılmaz durumu kinayeli bir dille eleştirdi. 

Twitter hesabından listeye dikkat çeken Cem Yılmaz, durumun ironik yönünü 'Ben komedyenim ve vergi rekortmeniyim. Şaka değil' diyerek ortaya koydu.

cem yılmaz vergi rekortmeni 2016 twiti
VERGİ VERENDEN ALINIR

Cem Yılmaz twitterdan attığı ikinci mesajında da 'vergi verenden alınır' diyerek de herkesin malumu olan durumu ilan etti.


ZENGİNLER NİYE LİSTEDE YOK?

Türkiye'nin sayılı zenginleri 2016 yılı vergi rekortmenleri listesinde yer almıyor. Sabancı ailesinden sadece bir isim ilk 100 arasına girerken o isim Cem Yılmaz ve Acun Ilıcalı'dan bile daha alt sıralarda yer aldı.

Büyük ihaleleri alan yeni dönem zenginlerinden Mehmet Cengiz, Nihat Özdemir, Fettah Tamince ve Ethem Sancak gibi isimler ise listeye girmedi bile. Bu durumda sosyal medyada tepkilere yolaçtı.

İLK SIRADA KADIN VAR

Türkiye'nin bu yılki vergi rekortmeni sıralamasında ilk sırada 45 milyon 157 bin 918 lira vecem yılmaz vergi rekortmenleri 2016 listesirgi tahakkuk ettirilen Semahat Sevim Arsel yer aldı.

2015 yılı vergi rekormenleri listesinde 44 milyon 328 bin lira ile Mustafa Rahmi Koç ikinci sırada yer alırken, iş adamı Şarık Tara 35 milyon 853 bin lira ile Türkiye'nin en çok gelir vergisi ödeyen üçüncü ismi oldu.

Listeye her yıl sanat dünyasından giren isim olan Cem Yılmaz ise geçtiğimiz yıl elde ettiği 58'incilikten 42'inci sıraya yükseldi. Acun Ilıcalı da 25. sırada bulunuyor.

İŞTE VERGİ REKORTMENLERİ LİSTESİ