BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KPSS skandalında son perde

KPSS soruşturması derinleştikçe ortaya şaşırtan bilgiler çıkıyor. Yakalanan hedefteki isim serbest bırakıldı.

Abone ol

KPSS sınav sorularının çalındığı iddialarından sonra komisyonla ilgili iddialar da ÖSYM'yi karıştırdı. Komisyon üyesinin dershane sahibi çıkmasını ardından komisyonun lağvedilmesi kararı çıktı.

Öte yandan KPSS sorularının çalındığı ve kopya çekildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada, bu sabah Ankara'da gözaltına alınan Berat Koşucu serbest bırakıldı.

KPSS sınav sorularını hazırlayan komisyonun üyelerinden Gönül T.'nin, KPSS'ye hazırlık kursu veren bir dershanenin sahibi olduğunun ortaya çıkması, ÖSYM yönetiminde adeta şok etkisi yarattı.

SORU BANKASI SİL BAŞTAN

Akşam gazetesinin ortaya çıkardığı skandal sonrası ÖSYM, komisyona el koydu. Gazete bugün manşetten verdiği habere göre komisyonun yenileneceğini yazdı. Bu gelişmenin ardından durumu değerlendiren ÖSYM, KPSS sınav sorularını hazırlayan 7 kişilik komisyonun tüm üyelerinin 'lağvedilmesi' kararı aldı. Önümüzdeki süreçte yapılacak ilk KPSS sınavının soruları, yeni oluşturulacak sınav komisyonu tarafından hazırlanacak.

MAL VARLIKLARI İNCELENİYOR

KOŞUCU YANLIŞ HABER Mİ?
Milliyet gazetesinde Türker Karapınar imzalı haberde Koşucu’nun bir sosyal paylaşım sitesindeki yazışmalarında CHP karşıtı gruplara üye olduğu ve Gülen cemaatiyle ilgili sayfaları izlediği iddia ediliyor. 

Dershane skandalı savcılığı da harekete geçirdi. Gönül T. ile ÖSYM'de daire başkanı olarak görev yapan eşi Mustafa T.'nin mal varlığı inceleniyor. Gönül T. ile diğer üyelerin dershanelerle bağlantısı araştırılıyor.

DÜN YAKALANMIŞTI

Öte yandın sınav öncesi soruları dağıttığı ileri sürülen Berat Koşucu dün Ankara'da yakalandı. KPSS soruların e-mail yoluyla dağıtıldığı tespit edilmişti. İlk olarak Isparta'da Baki Saçı isimli bir çobana gönderildiği ifade ediliyordu. İfadesi alınan Saçı, "Soruları sana bir hediyem var" diyerek Berat isimli arkadaşının gönderdiğini söylemişti. 

DERNEK SORUŞTURMA NETİCELENE KADAR İLİŞİĞİNİ KESME KARARI ALDI

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği, KPSS'ye yönelik iddialarla ilgili hakkında soruşturma başlatılan ve bugüne kadar dernekte hizmetli olarak çalışan Berat K. ile soruşturma neticelenene kadar ilişiği kesme kararı aldı. Dernekten yapılan açıklamada, basında dernekle ilgisi olmayan bir konuda Türk Medeni Kanunu'nun kişilik haklarını koruyan yasa maddesine açıkça aykırı şekilde Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği ismine, soruşturma zanlısı ile birlikte yer verilerek haber yapılmasının haksız ve hukuksuz olduğu kaydedildi.

HEDİYE GÖNDERMEDİM

Berat K, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde Ankara Adalet Sarayı'na getirildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan tarafından yaklaşık 1,5 saat sorgulanan Berat K, serbest bırakıldı.İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Berat K.'nin, "Soruları ele geçirmediğini ve kimseye de soru göndermediğini" ileri sürerek, "Ben kimseye'hediye' göndermedim" dediği öğrenildi.

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN BİRİYİM

Açıköğretim Fakültesi'nde okuduğunu ve asgari ücretle çalışan biri olduğunu belirten Berat K.'nin, KPSS ile ilgisinin bulunmadığını ve sınava da girmediğini söylediği kaydedildi.