BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte Gandi'nin en büyük seçim silahı

Kılıçdaroğlu, gazetelerden daha etkili dediği interneti seçim propagandasının merkezine koydu!

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu referandum kampanyasındaki en önemli silahını açıkladı. Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin Türkiye'yi baştan sona bilboardlardaki "evet"lerle donattığını söylerken "biz seçimlerde gazetelerden bile daha etkili olduğunu düşündüğümüz interneti kullanıyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, referandumda geçlere internet aracılığıyla ulaşıyor, genel merkez tarafından hazırlanan videolar ise tıklanma rekoru kırıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, referandumda partisinin yürüttüğü kampanyayı işte bu sözlerle özetledi. Dün akşam CNN Türk ekranlarında gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu, iktidar partisi gibi bir kampanya yürütmediklerini, aldıkları reklam fiyatlarının ise kendileri için çok uçuk rakamlar olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, referandumdaki en büyük silahı olan interneti ise şu sözlerle anlattı:

"Biz teklif aldık, paralara baktık o paraları karşılama şansımız yok. Gazete ilanlarını finanse etme şansımız yok. Dolayısıyla öyle büyük reklamlar değil, afişler değil, el ilanları bastırıyoruz örgütlere gönderiyoruz. Onlar mümkün olduğunca bunları dağıtmaya çalışıyorlar. Bizim yaptığımız propaganda bu.

"İNTERNETİ KULLANIYORUZ"

Ana kaynağımız hazineden gelen para. Arkasından biliyorsunuz bir genel seçimler var. Bütün parayı buraya harcarsanız genel seçimlerde sıkıntıya düşebilirsiniz. O nedenle daha temkinli daha dikkatli gidiyoruz. İnterneti mümkün olduğu kadar kullanıyoruz. Orada bir kaç tane çekim yaptık mesala. Her çekimin bir milyon tıklandığını biliyoruz, izlendiğini. Etkili bir alan belki gazetelerden daha etkili bir alan. Çok sayıda gence ulaşıyoruz internet sayesinde. Orası hem çok daha ucuz, bizim için daha rahat geniş bir alan olduğu için.

"BU DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN GELİYOR"

Sayın Başbakan bakın yine Diyarbakır'a devletin olanaklarıyla gitti. Uçağa para vermiyor, otobüse para vermiyor, helikoptere para vermiyor. Açılışa gidiyor sözde, kamu görevlileri gidiyor. Ama tüm masrafı biz yapıyoruz. Muhalefetteki tüm partiler bizim gibi. Ben defalarca sordum, bu kadar harcanan para ve değirmenin suyu nereden geliyor. Bütün afişlere bakın, Türkiye baştan sona "evet"lerle donatılmış. Otoyollar "evet"lerle donatılmış, nereden geliyor bu para.

"O FİRMAYA SUÇLAMA"

Başbakan konuşurken orada bir firmanın adı vardı. Sahneleri hazırlayan firmanın adı vardı. O firma bütün bunları düzenledikten sonra bu açılışların da organizasyonlarını yapıyor ve o firmalardan dolar bazında para istiyor. Altus demekte hiçbir sakınca yok. Altus'u biz dile getirdik, kendi internet sitelerindeki bütün fotoğrafları kaldırdılar. Onun için biz biliyoruz.