BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,01
ALTIN 2.476,10
HABER /  GÜNCEL

Kozakçıoğlu'nun silahında rus ruleti bulgusu!

Sarıyer’deki villasının çalışma odasında ölü bulunan Hayri Kozakçıoğlu'nun yanındaki 6 mermili tabancaya birer aralıkla 3 kurşun koyduğu ortaya çıktı.

Abone ol

90'ların karakutusu Hayri Kozakçıoğlu'nun ölümünün ardından ayrıntılar ortaya çıkıyor. Kocakçıoğlu'nun yanındaki 6 mermili tabancaya birer aralıkla 3 kurşun konulduğu belirtildi. 

Sarıyer’deki villasının çalışma odasında ölü bulunan Hayri Kozakçıoğlu'nun, "Yazacağım çok şey var ama gizlilik süresinin geçmesini bekliyorum." dediği öğrenildi. Kozakçıoğlu'nun yanında bulunan ve 6 mermi alan Smith Wesson tabancaya birer aralıkla 3 kurşun konduğu ortaya çıktı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Hayri Kozakçıoğlu, akşam eşi ve çocuklarıyla birlikte evinde yemek yedi.

GECE AİLESİYLE BİRLİKTEYDİ

Saat 23.00 sıralarında çocukları evden ayrılırken, Kozakçıoğlu saat 01.00’e kadar eşi Sabire Kozakçıoğlu ile sohbet etti. Daha sonra ise evinin orta katındaki çalışma ve dinlenme odası olarak kullandığı yere geçti. Eşi Sabire Kozakçıoğlu, sabah saat 08.00 sıralarında eşini uyandırmak üzere yattığı odaya gitti ve odanın kilitli olduğunu gördü. Bunun üzerine Sabire Kozakçıoğlu, oğlu Ferhan Kozakçıoğlu’na ve evin karşısında bulunan polis noktasında görevli memura haber verdi. Ferhan Kozakçıoğlu, yanına çilingir de alarak eve geldi. Çilingir yardımıyla odanın kapısı açıldığında üzerinde pijaması bulunan ve yatağında sırtüstü yatan Hayri Kozakçıoğlu’nun kalp krizi geçirdiğini sanıldı. Ama acı gerçek kanların görülmesiyle anlaşıldı.

ÖMRÜ DEVLET GÖREVİNDE GEÇTİ

Hayri Kozakçıoğlu 1938 yılında Manisa Alaşehir’de doğdu. İlk ve Ortaokulu Alaşehir’de, lise öğrenimini ise İzmir’de yaparak 1955 yılında İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. Yüksek öğrenimini 1955 - 1959 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamlayarak 1959 yılında İçişleri Bakanlığında Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bir çok ilçede kaymakamlık yaptı. Ardından 1970 yılında Mülkiye Müfettişliğine ve daha sonra Başmüfettişliğe atandı.

GÜVENLİK İÇİN ODASININ KAPISINI KİLİTLERDİ

Sabire Kozakçıoğlu polise verdiği ilk ifadede eşinin gece ‘midem kötü seni de rahatsız etmeyeyim’ diyerek çalışma odasına gittiğini anlattı. Sabah kalktığında eşinin çalışma odasının kilitli olduğunu fark ettiğini belirten Kozakçıoğlu, çünkü eşinin güvenlik nedeniyle kapısını kilitli tuttuğunu anlattı. Olayın duyulmasının ardından yakınları eve gelirken Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınındaki villa ve çevresinde polis geniş güvenlik önlemi de aldı. Olay yeri inceleme ekipleri uzun süre delil topladı. İncelemenin tamamlanmasının ardından savcının onayıyla Hayri Kozakçıoğlu’nun cesedi, İBB’ye ait cenaze aracıyla Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Bu sırada polis tarafından perde çekilerek basın mensuplarının görüntü alması engellenmek istendi.

TATİL İÇİN REZERVASYON BİLE YAPILMIŞTI

Eşi Sabire Kozakçıoğlu’nun yakınlarına, ‘İntihar edeceğini hiç düşünmemiştim. Tatile gidecektik. Planlarımızı yapmıştık. Hatta rezervasyon bile yaptık.’ dediği ifade edildi. 

KORUMALARINA İZİN VERDİ

Kozakçıoğlu’nun tabancasında yapılan incelemede ise, altı mermi alan tabancaya toplam üç mermi yerleştirdiği belirlenirken, tabancanın özelliği nedeniyle patlamanın namlunun ağzında meydana geldiği ve bu nedenle bitişik nizam atışlarda çok az ses çıkardığı kaydedildi. Yapılan araştırmada herhangi bir intihar notuna rastlanmazken, Kozakçıoğlu’nun korumalarına ben sizi aradığımda gelirsiniz’ diyerek izin verdiği ortaya çıktı. Olaydan sonra ailesi ise eve kapanarak herhangi bir açıklama yapmadı. Kozakçıoğlu’nun mobile siparişi verdiği de ortaya çıktı.

SAVCI TEMKİNLİ KONUŞTU

Olay yerine gelen İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Emre, Kozakçıoğlu’nun ölümüyle ilgili konuştu. İncelemelerini tamamladıktan sonra evden çıkan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Emre soruları yanıtladı. Başsavcı vekili Emre, “Cenaze, yasa gereğince ölüm sebebinin tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi” dedi. Bir habercinin “İntihar iddiaları doğru mu?” sorusuna Başsavcı vekili Emre, “Yok, hayır. Teknik olarak şu anda bir açıklama yapamayacağım” şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay İSE yaptığı açıklamada, “Eski Valilerimizden sayın Kozakçıoğlu hayatını kaybetmiş. Onunla ilgili bir haber ulaştı bana biraz önce, ona da rahmet diliyorum. Bana da intihar yönünde bilgi geldi” diye konuştu.

POLİS DOKTORLARINA SAĞLIĞINI SORACAK

Şok intihar akıllara Kozakçıoğlu’nun hasta olduğu düşüncesini getirdi. Ailesi, ciddi bir rahatsızlığı olmadığını belirtirken eski valinin birden fazla doktora gittiği belirlendi. Polisin, ağır bir hastalığı olduğu ve bu nedenle intihar etmiş olabileceğine fikrine karşın doktorlarına ulaşmaya çalıştığı belirtildi.