BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

Köyün üniversiteli tek genciydi

Katliamdan o da kurtulamadı. Pazar günü Bursa'ya gidecekti okumak için..

Abone ol

Şırnak'ın Beşağaç köyünde teröristlerin düzenlediği hain saldırıda hayatını kaybedenlerden Bengin Acer bu yıl Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı.

Ailesiyle vedalaşmak için Hakkari'den köyüne gelen Acer, Şırnak'ta arkadaşıyla yaylaya çıktı; dönüşte bindiği minibüste PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda yaşamını yitirdi. Şırnak'ta arkadaşı ile birlikte yaylaya çıkan genç, dönüşte bindiği minibüste PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda öldü.

KÖYÜN ÜNİVERSİTELİ TEK GENCİ

Doktor adayı Bengin Acer'in köyden üniversiteyi kazanan tek genç olduğu ve olaydan bir gün sonra yani pazar günü Bursa'ya gitmeyi planladığı belirtildi.

Bengin Acer'in babası Mustafa Acer, "Oğlum ve arkadaşı yaylaya çıkmıştı. Akşam vakti arkadaşı ile birlikte yayladan dönerken köylülerin minibüsüne binmişler. Sonra oğlumla birlikte köylüleri katletmişler. Oğlumu buradan kurtarmak, okutmak için Hakkari'ye gönderdim. Doktor olacaktı. Oğlum kimseyi öldürmedi, kimseye kurşun sıkmadı. Günahsızdı. Oğlumun, bu masum insanların hesabını versinler" diye konuştu.

Zülfikar Ali Aydın-Güngör Karakuş/Sabah