BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  GÜNCEL

Türkiye faiz kıskacında

TİM Başkanı Oğuz Satıcı, Türkiye'nin faiz lobisinin elinde düştüğünü söyledi

Abone ol

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Türkiye'nin "bir faiz lobisinin eline düştüğünü ve bu lobinin baskısından kurtulamadığını" savunarak, "Sorunumuz düşük kur değil, faiz. Türkiye faizleri indirecek, hem yatırımın, hem üretimin, hem de ihracatın önü açılacak" dedi.

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) tarafından Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Satıcı, düşük kurun sadece tekstilcilerin değil, genel olarak ihracat yapan tüm sektörlerin sorunu olduğunu söyledi.

Tekstilcilerin bu konuda seslerinin biraz daha fazla çıktığını, zaman zaman da bu dalganın kendilerine geri döndüğünü ifade eden Satıcı, sektör temsilcilerinin pozisyonlarını geleceğe dönük kurmaları gerektiğine işaret etti.

Satıcı, kur düşüklüğü ve faiz yüksekliğinin, rekabetin gerisinde kalabileceğini dile getirerek, "Türkiye bir faiz lobisinin eline düşmüş ve bu lobinin baskısından kurtulamıyor. Bu da düşük kuru yaratıyor. Türkiye'nin gerçek sorunu yüksek faiz lobileridir" diyerek, bu durumun yatırıma gidecek kredileri de olumsuz etkilediğini vurguladı.

Satıcı, "Sorunumuz düşük kur değil, faiz. Türkiye faizleri indirecek, hem yatırımın, hem üretimin, hem de ihracatın önü açılacak. Biz buna bu dönemde sıcak parayı soğutma işi diyoruz. Bunun için de kim ne derse desin Merkez Bankası politikalarıyla hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.