BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Köylüler EDAŞ'ı basınca kavga çıktı

Dicle Elektrik Dağıtım Müdürlüğü binasına gelen köylüler, sorunlarını aktarmak için gelince kavga çıktı.

Abone ol
Diyarbakır'da 1 aydan bu yana köylerine elektrik verilmeyen merkeze bağlı Uzunbahçe Köyü sakinleri, Dicle Elektrik Dağıtım Müdürlüğü binasına gelerek sorunlarını aktarmak için müdürle görüşmek istedi. Görüşmelerine izirn verilmeyen köylülerle özel güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Güvenlik görevlileri tabancalarla havaya ateş açarken, müdürün rehin alındığı ihbarı üzerine polis alarma geçti, 40 köylü gözaltına alındı.

Merkez Bağlar İlçesi’ne bağlı Uzunbahçe Köyü’nde 1 ay önce elektrik trafosu patladı. Patlayan trafonun değiştirilmemesi ve arızanın giderilmemesi üzerine karanlıkta kalan köylülerden 70 kadarı, konuyu görüşmek üzere Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş Müdürlüğü’ne geldi. Genel Müdür Nihat Nurbaki ile görüşmek isteyen köylülere özel güvenlik görevlileri içeri girmelerine izin vermeyince tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce,
güvenlik görevlilerinin tabancalarda havaya ateş açtığı öne sürüldü. 

MÜDÜR REHİN ALINDI İHBARI 

Çıkan arbede sırasında bazı köylüler bina içine girdi. Genel Müdür Nihat Nurbaki, odasının kapısın kilitleyip köylülerin girmesine izin vermedi. Köylülerin müdür Nurbaki’yi rehin aldığı ihbarı üzerine Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., binasına çevik kuvvet ekiplerinin yanı sıra çelik yelekli keskin nişancı polisler sevkedildi. İçeri giren polis ekipleri köylüleri binadan çıkarırken, yaklaşık 40 köylü gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Köylülerden Mehmet Beşir Doğan, köylerinde 1 aydır elektrik bulunmadığını, defalarca başvurmalarına rağmen sorunlarının çözümlenmediğini belirterek, konuyu yeniden görüşmek için Dicle Elektrik ağıtım şirketine geldiklerini ancak güvenlik görevlilerinin kendilerini içereye sokmadığını ileri sürdü. Doğan, şöyle dedi:
"Bir devlet kapısına vatandaş olarak giremeyecek miyiz? Bize silah mı sıkılacak? Bu vatanın bir çocuğu değil miyiz? Bunu Başbakanımıza sormak istiyorum. Şikayetçiyim. Köyde astım hastası, makineye bağlı çocuklarımız var. Bu çocuklarımıza bir şey olduğu zaman bunun hesabını kim verecek? Müdür bunu üstleniyorsa bize trafo vermesin. Çocuklarımızı ölüme mahkum ediyorlar. Köy halkı olarak hepimiz şikayetçiyiz. Arkadaşlarımız müdürle görüşmek istedi. İddia edildiği gibi kimseyi rehin alma söz konusu değil." 
Köylülerden Aziz Kaymaz ise özel güvenlik görevlilerinin kendilerine ateş açtığını, bunu üzerin kavga çıktığını ve köylülerinde içeriye girdiğini söyledi. Çıkan arbedede 2 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtilirken olayları görüntülemeye çalışan gazetecilere özel güvenlik görevlileri sert tepki gösterdi.