BIST 10.111
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.412,15
HABER /  DÜNYA

Köylüler Bakan Eker’den yardım istedi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in, Ardahan’ın Göle ilçesini ziyaret edeceğini öğrenen köylüler, arazi problemleriyle ilgili Bak...

Abone ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in, Ardahan’ın Göle ilçesini ziyaret edeceğini öğrenen köylüler, arazi problemleriyle ilgili Bakan’dan yardım istedi.
Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Dereyolu köyü muhtarı Ekrem Işık, yüz yıldır kullandıkları topraklarının Hazineye kaydedilmesi sonucu mağdur olduklarını belirterek, "Yüz yıllık elimizdeki arazilerimiz bilinçsiz kişiler tarafından maliyeye kesilmiş, yüz yıldır bu topraklar elimizde ve halen daha da kullanıyoruz. Çok perişanız ve mağduruz, doğrudan gelirden para alamıyoruz, devletten kredi alamıyoruz. Bu arazi bizim, dedemizden, babamızdan kalan bu araziler maliyeye kesilmiş ve biz bu durumda perişanız" dedi.
Köylülerin sorunlarını dinleyen Bakan Eker, bu konuyu Maliye Bakanıyla görüşeceğini, arazilerin köylülere cüzi miktarla satılmasını isteyeceğini ifade etti.
Bakan Eker daha sonra yeni temeli atılan imam hatip lisesinin inşat alanına geçti. Okulun gelecek eğitim yılına hazır olacağını söyleyen Eker, 500 kişilik pansiyon ve kapalı spor salonunun temelini attı. Törende konuşma yapan Eker, Ardahan ve Göle için yapılan çalışmalara değindi.