BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.505,63
HABER /  DÜNYA

Doğalgaz borularını vinçle çaldı

Konya’da, depolama alanı olarak kullanılan bir yerde bulunan 100 bin lira değerindeki 45 ton ağırlığında 75 doğalgaz borusunu vinçle çalan ş...

Abone ol

Konya’da, depolama alanı olarak kullanılan bir yerde bulunan 100 bin lira değerindeki 45 ton ağırlığında 75 doğalgaz borusunu vinçle çalan şüpheli yakalandı.
Olay, merkez Selçuklu ilçesi Sille Ak Mahallesi Tarık Sokak üzerinde bulunan boş bir arazide meydana geldi. Depolama alanı olarak kullandığı arazinin gaz dağıtım yerlerine yakın olması nedeniyle doğalgaz boruları bu alana toplandı. Doğalgaz borularının boş bir arazide durduğunu gören ve hırsızlıktan 23 kaydı bulunan Mustafa K. (29), arkadaşıyla birlikte önce kendilerine araç kiraladı. Arazideki doğalgaz borularını çalmak için vinç kiralayan Mustafa K, vinci boruların bulunduğu araziye getirterek, 100 bin lira değerindeki 45 ton ağırlığında 75 doğalgaz borusunu çaldı. Şüpheli şahıs daha sonra, kamyona doldurulan boruları sanayi bölgesindeki bir depoya getirerek buraya gizledi. Borulardan sorumlu güvenlik görevlisi, boruların arazide olmadığını görünce polise haber verdi. Bölgede inceleme yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, boruların vinç yardımıyla çalındığını saptadı. Olayda kullanılan vincin sürücüsünü bulan ekipler, buradan yola çıkarak hırsızlığı yapanların kimliklerini tespit etti. Kimliği tespit edilen Mustafa K., polis tarafından yakalandı. Şahsın ilk sorgusunda, “Boruları kesip hurdacıya satacaktık” dediği öğrenildi.
Öte yandan, diğer bir hırsızlık olayı merkez Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi’nde bir işyerinde meydana geldi. Hırsızlıktan 6 kaydı bulunan Tuncay S. (34), mahallede bulunan bir işyerine girerek 500 lira değerindeki metal malzemeleri çaldı. Şüpheli şahıs, malzemeleri hurdacıyı satarken polis tarafından yakalandı. Mustafa K. ve Tuncay S., Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
(İHA)