BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bakan Ergin sel bölgesinde

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay’ın Dörtyol ilçesi, Çökek yaylasında yaşanan heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu. <br/>Bakan Ergin, ...

Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay’ın Dörtyol ilçesi, Çökek yaylasında yaşanan heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu.
Bakan Ergin, 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 12 kişinin yaralandığı Çökek yaylasını ziyaretinde heyelan altında kalan ve zarar gören yerleri gezerek vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Bakan Ergin, burada yaptığı açıklamada, kayıp ve yaralıların yanı sıra 18 konutun oturulamaz halde hasarlı olduğunu belirterek, "Uzmanlarımız hasar ve zemin etüt çalışmalarını yaptılar raporları önümüzdeki hafta içerisinde tanzim edecekler. Elektrik direklerinin devrilmesi sonucu yaylamızda kesik olan elektriklerin bir kısmı önümüzdeki salı günü bir kısmı da çarşamba günü verilecek" dedi.
Çökek yaylası, Karakese beldesi ve Dörtyol’un yaralarını sarma noktasında bütün imkanların seferber edildiğini belirten Ergin, "Yerel yönetimlerimiz, valiliğimiz imkanları ile birlikte vatandaşlarımızın yaralarını en kısa sürede saracağız” dedi.
Bakan Ergin, heyelan nedeniyle meydana sel de yaylada oluşan enkaz kaldırma çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.
Bakan Ergin, heyelanda hayatını kaybeden vatandaşların evlerine taziye ziyaretleri de bulunarak hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diledi.
Ziyarete Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, AK Parti milletvekilleri H. Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk ve beraberindekiler de katıldı.
(İHA)