BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,68
ALTIN 2.392,82
HABER /  DÜNYA

Özürlü maaşın iadesi istendi

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde özürlü maaş alan bir aile adres değişikliği yapmadığı için maaşlarının kesildiğini ve bunun üzerine geçmişe ...

Abone ol

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde özürlü maaş alan bir aile adres değişikliği yapmadığı için maaşlarının kesildiğini ve bunun üzerine geçmişe dönük aldıkları maaşlarında yeniden devlete ödenmesi için kendilerine uyarı yazısı geldiğini iddia etti.
İslahiye’nin Kabaklar Köyüne bir süre önce taşınan Ali ve Semine Gökmen çifti adres değişikliği yapmadıkları için özürlü maaşlarının kesildiğini ileri sürdü. Semine Gökmen, Mersin’de ikamet ederken 5 yıldır felçli halde yatalak olan eşi Ali Gökmen (75) için özürlü evde bakım ücreti aldığını söyledi. Adres değişikliği yapmadığı için Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce aldığı özürlü maaşını iki aydır alamadığını iddia eden Semine Gökmen, 5 yıl önce rahatsızlanarak kalça kemiği kırılan alzheimer hastalığı ile birlikte işitme ve konuşma duyusunu da kaybettiğini söyledi. Semine Gökmen evde bakma maaşı alarak eşinin evdeki bakımını üstlendiğini anlatarak, “Bir yıla aşkın Mersin’de kızımın evinde kaldıktan sonra havaların ısınması ile birlikte yatalak olan eşinin sırtına yaralar çıktığını bu nedenle evimize yani İslahiye’nin Kabaklar köyüne dönerek eşimin bakımını evimde yapmaya başladım. Ancak 2013 Mayıs ayında bankaya maaşı almaya gittiğimde maaşın yatırılmadığını gördüm. Belki daha sonra yatırılacaktır diyerek evime geldim bir sonraki ay tekrar bankaya geldiğimde maaşımın yine yatırılmadığını gördüm. Yakınlarımızın yardımıyla maaşın adres değişikliği yapılmadığından dolayı kesildiğini öğrendik. Benim ve eşimin okuma yazması yok” dedi.
Maaşlarının kesilmesinin ardından bugüne kadar aldıkları maaşlarında yeniden devlete ödenmesi için kendisine bir uyarı yazısı geldiğini anlatan Semine Gökmen, “Bize gelen yazıda bugüne kadar aldığımız toplam 3 bin 651 TL paranın yasal faizi ile birlikte Mersin Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne yatırılması isteniyor. Eşimin ve benim bizden istenilen bu parayı ödeyecek maddi imkanlarımız yok. Bu nedenle adres değişikliğimizin yapılarak kayıtlara işlenmesi sayın büyüklerimizden talep ediyor ve bize ödenen maaşın devam etmesini istiyorum” diye konuştu.
(İHA)