BIST 10.251
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.407,19
HABER /  DÜNYA

KOSOVA’DA ULUSLARARASI TURİZM FUARI’NA BÜYÜK İLGİ

Kosova’da bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Fuarı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gördü.<br/>Kosova’nın turizm ...

Abone ol

Kosova’da bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Fuarı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gördü.
Kosova’nın turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla düzenlenen fuarda Balkan turizmcileri bir araya gelirken turizm alanında işbirliğini pekiştirmek için Türkiye, Arnavutluk, Makedonya, Karadağ ve Hırvatistan gibi ülkeler fuarda bir araya geldi.
Fuarda açıklama yapan Kosova Turizm Acenteleri Derneği Başkanı Baki Hoti fuarın bölgede önemli turizm fuarları arasında yer aldığına dikkat çekerek, Kosova Uluslararası turizm fuarında turizmcilerin buluşması ve ülke turizminin tanıtımı bakımından büyük önem taşıdığını söyledi. Türkiye’yi temsil eden şirketlerden Crystal Hotels satış müdürü Onur Türkkan ise fuara katılmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, Türkiye’nin 4 ayrı bölgesinde 14 otel açtıklarını ve Kosovalı turist sayısında artış beklediklerini ifade etti. Arnavutluk’ta turizm potansiyelinin tanıtımı bakımından fuarın önemli bir yeri olduğuna işaret eden Arnavutluk Turizmi Tanıtma Ajansı yetkilisi Sokol Kongoli, geçen yıl Arnavutluk’u ziyaret eden 1 milyon Kosovalı turist olduğunu bu yıl da sayının daha da artmasını beklediklerini söyledi.
Fuara Antalya’dan katıldıklarını belirten Porto Bello Hotel Genel Müdür Yardımcısı Deniz Babuş Atam “Amacımız Antalya’da Kosovalı turistlere iyi hizmet vermektir” derken fuara ilk yılından beri katıldıklarını belirten Fibula acentesinin Kosova Genel Müdürü Shpetim Turku da yaptığı açıklamada, fuara katılarak turizm sektörünün gelişmesine katkı sağladıklarını, dolayısıyla bu yıl da Antalya’ya da tatilini geçirecek Kosovalı turist sayısında artış beklediklerini belirtti.
Uluslararası turizm fuarı 20 Nisan tarihine kadar açık kalacak.
(İHA)