BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.464,28
HABER /  GÜNCEL

Altının düşüşü yarışmacılara yaramadı

Diyarbakır’da düzenlenen yemek yarışmasında dereceye girenlere verilecek altın ödülünün, piyasada altın bulunamadığı için verilemediği bildirildi

Abone ol

Diyarbakır'da düzenlenen yemek yarışmasında yarışmayı kazananlara verilecek altın bulunamadı.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Diyarbakır Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Diyarbakır Tanıtma Kültür Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) iş birliğiyle Sur ilçesindeki tarihi Kervansaray’da ekşili dolma ve içli köfte kategorisinde ödüllü mahalli yemek yarışması düzenlendi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Şükrü Dursun, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendiğini anımsattı.

Kendilerinin de bu yıl ekşili dolma ve içli köfte kategorisinde ödüllü mahalli yemek yarışması düzenlediklerini anlatan Dursun, şunları söyledi: "Kadim Diyarbakırımızda Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde yemek yarışması düzenliyoruz. Bu yemek yarışmasını Diyarbakırımızın önemli tarihi mekanlarından olan Kervansaray tesislerinde yapıyoruz. Şu an yemek yarışmamız yapılmaktadır. Amacımız Diyarbakır’da yemek kültürünün tanıtımını yapmak. Diyarbakır’ın tanıtımını yapmak ve turizme katkı sağlamaktır. Yarışmacılar, yarışmaya dolma ve içli köfte yemekleriyle katıldılar. Yarışmada birinciye tam, ikinciye yarım ve üçüncüye çeyrek altın verilecek."

DERECEYE GİRENLERE ALTIN VERİLMEDİ

Yarışmada jüriden ekşili dolma kategorisinde en fazla puanı alan Handan Pencereci birinci, Mülkiye Nazlıcan ikinci, Cemile Taş üçüncü oldu. İçli köftede ise Cemile Taş birinci, Fatma Kavmaz ikinci ve Mülkiye Nazlıcan üçüncü oldu.

Bu arada dereceye girenlere verileceği duyurulan tam, yarım ve çeyrek altınlar, piyasada altın bulunamadığından verilemedi.

Şükrü Dursun yaptığı açıklamada, bugün altın almaya giden arkadaşlarının piyasada altın bulunmadığı için alamadıklarını belirterek "Altın fiyatındaki düşüş nedeniyle kuyumcular altın satmadılar. Cuma günü saat 15.00’te İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne geliyorsunuz. Orada ödülünüz olan altınları size veriyoruz" dedi.

Öte yandan tüm yarışmacılara Diyarbakır Mutfağı adlı birer yemek kitabı hediye edildi.