BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,83
ALTIN 2.401,51
HABER /  DÜNYA

ERDOĞAN’DAN İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYAN SÜRPRİZ ZİYARET

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, programında olmayan bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret, bir ilk olma özelliği de taşıyordu.<br/>Partisinin İ...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, programında olmayan bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret, bir ilk olma özelliği de taşıyordu.
Partisinin İstanbul milletvekilleriyle genel merkez binasında kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Başbakan Erdoğan, ardından Türkiye Kızılay Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Erdoğan’ın başbakanlığı dönemindeki ilk ziyareti için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Türk Kızılayı çalışanlarının alkışlarıyla makam arabasından inan Başbakan Erdoğan’ı, kapıda Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
Türk Kızılayı’nın Olağanüstü Genel Kongresi’nde oyların tamamı alarak tekrar genel başkanlığa seçilen Ahmet Lütfi Akar’ı da tebrik eden Başbakan Erdoğan’a, Türk Kızılayı’nın ulusal ve uluslararası çalışmaları hakkında brifing verildi.
Yetkililerden kurumun çalışmaları hakkında bilgi alan Başbakan Erdoğan’a, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da eşlik etti. Yaklaşık 1 saat 10 dakika Türkiye Kızılay Derneği Genel Merkezi’nde kalan Başbakan Erdoğan, daha sonra Başbakanlık Yeni Bina’da TRT Çocuk Şenliği kapsamında yabancı çocukları kabul etmek üzere buradan ayrıldı.

“BAŞBAKANLIK DÖNEMİNDE İLK ZİYARET”
Başbakanlık döneminde ilk defa Türkiye Kızılay Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret eden Başbakan Erdoğan, uzun bir aradan sonra Türkiye Kızılay Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret eden ilk başbakan oldu. Öte yandan Başbakan Erdoğan’ın Türk Kızılayı Genel Merkezi’ni ziyareti dolayısıyla, genel merkez binasına Erdoğan elinde zeytin dalı bulunduğu fotoğrafının altına ‘dünyada barışın dileri hoşgeldiniz’ yazılı pankart asıldı.
(İHA)