BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Köşkte DTP düğümü

DTP'lilerin Köşk'ten randevu talebi arapsaçına döndü. DTP'liler randevu aldıklarını açıkladı. Köşk, bu açıklamaları yalanladı. "Henüz değerlendirilmedi" dendi

Abone ol

DTP'li 8 belediye başkanının "2009 fırsat yılı" diyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den görüşme talebi tam bir düğüm oldu...

DTP'li Milletvekili Fatma Kurtulan, randevu talebinin kabul edildiğini; DTP'li 8 belediye başkanının yarın Köşk'e çıkacağını açıklamıştı.

Ancak, bu açıklamaya Köşk'ten yalanlama geldi. Canlı yayın yapan haber kanalları önce Fatma Kurtulan'ın açıklamasına dayanarak "DTP'liler yarın Köşk'e çıkıyor" haberi yaptı. Ardından Çankaya Köşkü'nden bir açıklama yapıldığı belirtilerek bu haber yalanlandı ve Gül'ün DTP'lilerin randevu talebini kabul etmediği belirtildi.

Son olarak "Gül randevu talebini reddetti" haberi de yalanlandı. Gül'ün yoğun gündemi arasında talebe henüz yanıt verilmediği belirtildi. Çankaya Köşkü'nden yapılan son açıklamaya göre "Cumhurbaşkanı Gül'ün yoğun gündemi nedeniyle DTP'nin randevu talebi henüz değerlendirilmedi." Sonuç olarak DTP'nin randevu talebine köşk'ten verilmiş bir yanıt henüz yok.

DTP'liler Başbakan Erdoğan'dan da randevu istemişti. Ancak bu randevu talebi Erdoğan cevap vermediği için krize dönüşmüştü.

Aralarında Diyarbakır, Siirt, Tunceli belediye başkanlarının bulunduğu heyet Cumhurbaşkanı Gül'den randevu talep etmişti. Gül'e sunulması planlanan dosyada Kürt sorununun çözümü konusunda öneriler ve beklentiler yer alıyor.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Erdoğan'dan randevu talebinde bulunmuş ancak Erdoğan yaklaşık 2 ay yanıt vermemişti.