BIST 10.793
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.428,91
HABER /  EKONOMİ

23 gün sonra 3G ile internet uçacak

Vodafone Türkiye’nin 3G hazırlıklarını tamamladığı bildirildi. 30 Temmuz itibariyle Vodafone 3G'yi başlatıyor.

Abone ol

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, yaptığı yazılı açıklamada, “teknolojisinin geliştirilmesinin dünyadaki öncülüğünü yapmış ve 15 ülkede 33 milyon cihaz üzerinden bu hizmeti veren 3G lideri operatör” olarak bu alandaki uluslararası tecrübeleriyle Türkiye’de 3G hizmet kalitesinde fark yaratacaklarını belirtti.

Timuray, Vodafone’un 3G tanıtımı için tüm hazırlıkların tamamladığını ve lisans sözleşmeleri gereğince Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) belirlediği 30 Temmuz 2009 tarihi itibariyle 3G hizmetini abonelerine sunacaklarını bildirdi.

Timuray, şu görüşleri dile getirdi: “3G HSPA MIMO (Multiple Input Multiple Output) teknolojisini kullanarak Türkiye’de hız rekoru kırdık ve 28,8 Mbps’lik en yüksek mobil 3G hızına ulaştık. Böylece 3G teknolojisindeki uzmanlığımızı ve öncülüğümüzü ortaya koyduk. 3G sayesinde internetin özgürlüğünü ve hızını Türkiye’deki abonelerimize Vodafone farkıyla sunacağız. Abonelerimizi gerek mobil cihazlar üzerinden sağlayacağımız ’görüntülü konuşma’, ’mobil TV’ ve ’yüksek hızlı mobil internet’ hizmetleri gerekse taşınabilir bilgisayarlarda ’3G hızında mobil internet’ servislerimizle tanıştıracağız. Vodafone Cep Merkezlerimizde 3G teknolojisi için hazırlanmış en ileri cihazları sunuyor olacağız.”