BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Cenaze töreni eşsiz olacak

Piyango ile bilet dağıtıldı. Cenaze biletleri 100 bin dolara karaborsaya düştü. Halka sokağa çıkmayın çağrısı yapıldı. İşte notlar;

Abone ol

25 Haziran'da ölen Michael Jackson'ın yerel saatle bugün sabah Forest Lawn Mezarlığı'nda defnedileceği açıklandı.

Jackson'ın ailesinin ise törenden iki saat önce kentteki bir mezarlıkta özel bir toplantı yapacağı bildirildi.

Jackson'un ailesinin, bu sabah yerel saatle 08.00'de Forest Lawn Mezarlığı'nda özel bir etkinlik düzenleyeceğini doğruladılar ancak Jackson'un naaşının burada defnedilip defnedilmeyeceği henüz kesinlik kazanmadı.

EN ÇOK İZLENEN CENAZE OLACAK

Jackson için halka açık olarak düzenlenecek anma töreni ise yerel saatle 10.00'da (TSİ 20.00) başlayacak ve televizyonlardan naklen yayınlanacak.

TÖRENE DAİR İLGİNÇ NOTLAR

*Staples Center Spor Salonu'nda yapılacak törene izleyici olarak katılacak toplam 8750 kişi de, kura çekilişi sonucunda belirlendi.

*Bu kişilere ikişer bilet dağıtıldığı için, toplam izleyici sayısının 17 bin 500'ü bulması bekleniyor.

*Bu nedenle Staples Center’daki tören için 11 bin, onun hemen yanında bulunan Nokia Tiyatrosu'ndan yapılacak tören yayınının seyri için de 6,500 bilet basıldı.

*1.6 milyonu aşkın Michael Jackson hayranı, bilet çekilişine katılmak için İnternet üzerinden başvuruda bulunmuştu.

*Bu biletler ise sahiplerini zengin ediyor. Çünkü biletler karaborsada 100 bin dolara kadar alıcı buluyor.

TÖRENE KATILACAK ÜNLÜLER LİSTESİ

Jackson ailesi, anma töreninde sahneye çıkacak yıldızlar ve Jackson’un dostlarının yeraldığı listeyi de dün açıkladı.

Bunlar arasında Stevie Wonder, Mariah Carey, Lionel Richie, Smokey Robinson, Usher, Jennifer Hudson ve John Mayer gibi ünlü şarkıcılar, film yıldızı Brooke Shields, basketbol yıldızları Kobe Bryant ve Magic Johnson ile medeni haklar savunucusu Al Sharpton ve Martin Luther King’in kendisiyle aynı adı taşıyan oğlu da yeralıyor.

EN YAKIN DOSTU GELMİYOR

Jackson’un yakın dostlarından ünlü film yıldızı Elizabeth Taylor ise törene katılmayacağını açıklayarak dikkat çekti. İnternet’teki sosyal paylaşım sitesi Twitter'e mesaj yazan Taylor, "Michael’ın, onun için tuttuğum yası milyonlarca insanla paylaşmamı isteyeceğine inanmıyorum. Benim ne hissettiğim, onunla benim aramda olan bir şey. Halka açık bir olay değil" dedi.

BİLET PİYANGOSU

Anma törenine katılma hakkı kazanan talihliler dün biletlerini almak için Los Angeles’daki beyzbol stadyumu önünde uzun kuyruklar oluşturdular.

San Francisco'dan Deka Montanya adlı bir talihli, tören bileti kazanmış olmakta şok geçirdiğini belirtti ve bunu "gerçek ötesi" olarak nitelendirdi.

Stanford Üniversitesi'nden Dave Gabaud ise çekilişi kazandığını bildiren elektronik posta mesajını aldığında, bunun gerçek olduğuna önce inanmadığını söyledi ve "burada sözünü ettiğimiz kişi Michael Jackson; bütün zamanların en büyük müzik yıldızlarından biri" dedi.

EVDE KALIN TÖRENİ TV'DEN İZLEYİN

700 bine yakın kişinin, törenin yapılacağı salona ulaşmak için kent sokaklarını doldurması tahmin edilirken, Los Angeles Belediyesi yetkilileri, Jackson hayranlarını evlerinde kalmaya ve töreni televizyondan izlemeye çağırdılar.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAK

Los Angeles Emniyet Müdür Yardımcısı Jim McDonnell, salonu çevreleyen sokakların trafiğe kapatılacağını ve salonun dışındaki televizyon ekranlarından herhangi bir yayın yapılmayacağını bildirdi. Biletsiz kişilerin tören alanına gelmemesini isteyen McDonnell, bu kişilerin aksi halde bir çok kişiyle birlikte kızgın güneşin altında bekleyecekleri ve tören salonunu uzaktan dahi göremeyecekleri uyarısında bulundu.

MAHKEMEDEN ÜNLÜ YILDIZLA
İLGİLİ FLAŞ KARAR... 

[PAGE]

ABD'nin Los Angeles kentindeki yüksek mahkeme, 25 Haziran'da ölen Michael Jackson'ın mallarının geçici yönetimini annesi Katherine Jackson'dan geri aldı.

Jackson, yedi yıl önceki yazdığı vasiyetnamede, yaklaşık yarım milyar dolarlık servetini üç çocuğu ile onların bakımını üstlenen annesi Katherine Jackson’ın hak sahibi olacağı Aile Vakfı'na bırakmıştı.

Hakim Mitchell Beckloff, pop kralının mal varlığının yönetiminin, 3 Ağustos'a dek vasiyetinde tayin ettiği kişiler olan avukat John Branca ile müzik prodüktörü John McClain'e verilmesine hükmetti.

Katherine Jackson'ın avukatlarının ise bu kararı engellemeye çalıştıkları belirtiliyor. Michael Jackson'ın 79 yaşındaki annesi 29 Haziran'da, ölen oğlunun mallarının yönetimini geçici olarak üstlenmişti.