BIST 10.471
DOLAR 32,73
EURO 35,09
ALTIN 2.435,97
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Aşk rekora doymuyor

Elif Şafak, Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk’un Yeni Hayat'la yakaladığı 120 binlik rekoru hayli geride bıraktı.

Abone ol

Konusu: Hayatlarımızın durgun gölünü dalgalandıran taş misali, yüzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar… ve aşkın peşinde kat etmek zorunda olduğumuz zorlu yollar, ödediğimiz bedeller.

[PAGE]


Konusu:
Daha çok uzun süren araştırmalardan sonra yazdığı tarihi romanlarıyla tanınan Nermin Bezmen, roman ve öykülerindeki karakter analizleri, gerçekçi anlatımı ve ustalıklı kurgusuyla kısa sürede kendisine azımsanmayacak bir hayran kitlesi kazandırdı ve kitapları aylarca çok-satarlar listelerinde kaldı.

[PAGE]


Konusu: Çivisi Çıkmış Dünya bir yandan küresel ısınma, enerji kaynakları ve doğal felaketlerle, bir yandan da yanlış ve çıkarcı politikaların doğurduğu ekonomik ve siyasal krizlerle mücadele eden insanlık için bir yol haritası... Kitabın satır aralarında Amerikan politikaları, Avrupa Birliği, 20. yüzyıl Arap siyasi tarihi ve Türkiye'den bahsediliyor.

[PAGE]

Konusu: Maraz, hiç beklemediği bir anda kendi karanlığında kalan genç bir kadının, Aslı'nın hikâyesi. Aniden tuzla buz olan bir evlilik ve sonrasında büyük bir hızla tersine dönmeye başlayan dünya…

[PAGE]

Konusu: Dünyada yaşanan birçok krizi çözmeye yarayacak geniş kapsamlı bir temel sunan "İlişki Üzerine", Krishnamurti'nin başka insanlar, toplum ve yaşamın kendisiyle bireyin ilişkisi hakkında en temel öğretilerini içermektedir. Bu ünlü öğretmen, kişisel krizleri ve ilişkileri ele alma biçimimizin bizleri herkesin sorunlarıyla ilişkilendirdiğini ve bunun daha geniş ve daha evrensel bir anlam içerdiğini açıkça ortaya koyuyor.

[PAGE]

Güçlü, başarılı ve çekici iş kadını Hayal, tutkuyla âşık olduğu genç, duyarlı, yakışıklı sevgilisi Uğur'u cinsel terapi yaptığı kadın hastalarıyla ne kadar paylaşabilecek? İkisinin de vazgeçemediği bu büyük aşkın öyküsünü bir solukta okuyacaksınız.

[PAGE]


Konusu:
İnalcık Osmanlı Klasik Dönemi'ni sadece siyasi tarih olarak ele almıyor. Siyasi tarihin toplumsal–ekonomik alt-yapısını, yani nüfus hareketleri, göçler, kitlelerin temel ihtiyaçları, tarım ve ticaretin bu ihtiyaçları karşılama şekilleri ve şehirleşme konularında da analizler yapıyor. Tarihsel sorunları açıklamada geçmişten gelen geleneksel zihniyet ve kurumlar çerçevesinin tespitine girişiyor.

[PAGE]

Konusu: Bella ve Edward'ı yine sorlu bir mücadele bekliyor. Alacakaranlık'ın kahramanlarının aşk ve heyecan dolu macerası Yeniay'da hız kesmeden devam ediyor.

[PAGE]

Konusu: İlk yayınlandığı anda çok satanlar listesinin üst sıralarına çıkan 'Tek Şişman Beyniniz' eserin yazarı Yasemin Soysal, ilk kitabında okuyucusunu zayıflama sürecinin ilk adımlarıyla tanıştırmış ve zayıflama sürecini ikinci kitabında anlatacağının sözünü vermişti. 'Şişmansanız Sebebi Var' adlı eseri işte bu amaçla yazıldı.

[PAGE]

Her Şey Seninle Başlar 9+
Mümin Sekman
Konusu:
Kitabın yazarı Mümin Sekman ile genç kuşağın başarılı oyuncusu Sinem Kobal, kitabın çocuk versiyonu için bir araya geldiler. Sekman, çocuklara başarısızlık korkusunu yenmek ve özgüveni artırmak için yapılması gerekenleri öykülerle anlattı, Sinem Kobal da fotoğraflarıyla fikirleri "canlandırdı"! Böylece hem anne babaların "yararlı" bulduğu hem de çocukların "eğlenerek öğrendiği" bir kitap ortaya çıktı.