BIST 10.471
DOLAR 32,81
EURO 35,25
ALTIN 2.448,23
HABER /  GÜNCEL

İnek idrarından içecek yaptılar

Su kaynakları tükendi mi diye düşündürten bu tuhaf içecek yalnız değil, anne sütü bile marketler de satılıyor artık

Abone ol

İNTERNETHABER

İçecek kültürünün gelişim seyri insanı hayratler içinde bırakıyor. Su, mineralli sular ile başlayan içecekler sonrasında alkollü içecekler, gazlı içecekler, meyve aromalı içecekler olarak uzayıp giden bir listeye dönüşüyor.

İçinde yararlı yararsız çokça içecek türü olan bu listelerde bazı içecekler var ki, bu kadar da olmaz dedirtiyor.

Anne sütünün paketlenip marketlerde satılmasından, inek idrarından yapılan içeceklere kadar, şu an için dünyanın en tuhaf içecekler listesi herkesi şaşırtıyor.

İŞTE O TUHAF İÇECEKLER VE ÜRETİCİLERİ...

[PAGE]


Gau Jal: İnek İdrarından Yapılıyor

Hindistan'daki Hindu milliyetçi hareket, inek idrarından yapılan içeceğin geliştirilmesinde son aşamada olduklarını söyledi. Başkan Om Prakash "gau jal" ya da "inek idrarı" adlı içeceğin laboratuar testlerine tabi tutulduğunu, çok yakında piyasaya sürüleceğini belirtti.

"Endişe etmenize gerek yok, idrar gibi kokmuyor, aynı zamanda çok lezzetli," diyen Prakash, "Çok sağlıklı bir içecek olacak. Gazlı içeceklerin aksine hiçbir zararlı madde içermeyecek," diye ekledi. Coca Cola ve Pepsi'ye rakip olacağının da altını çizmeyi ihmal etmedi.

 

[PAGE]


Çocuklar İçin Bira Yaptılar

Bir Japon şirketi tarafından üretilen çocuk birası alkol içermeyen gerçek bira görünümlü bir içecek. Bira fabrikası müdürü Satoshi Tomoda, "Çocuklar yetişkinleri taklit ederler. Bu içecekleri eğlencelerde bulundurduğunuzda çok keyifli anlar geçireceksiniz," diyor. Ayda 75,000 şişe çocuk birası satılıyor.

 

[PAGE]


Bira(Beer) + Süt(Milk) = Bilk

Japonya, Hokkaido'da bulunan bir bira fabrikası sütlü malt birayı satışa sundu. Bir içki dükkanı sahibinin oğlu olan mandıracılık sektöründeki genç adam bu fikrin sahibi.

Sütü ihraç etmekte sorun yaşayan adam yerel bira fabrikasına giderek sütlü bira üretmelerini önermiş. 1/3'ü sütten oluşan içecek yerel çiftçiler için de çok iyi olmuş. Ayrıca meyvemsi aromasından ötürü kadınlar arasında da epey popüler.

 

[PAGE]


Diyet Su

Diyet Su ile tanışın; normal suyun tadında, yalnızca daha az kalorili.

 

[PAGE]


Anne Sütü

Dünya üzerinde anne sütünden daha doğal, daha sağlıklı ve daha besleyici bir şey olabilir mi? Tabii ki hayır. Peki anne içeceğini marketten kutu içinde almak mümkün mü? Evet ve tabii ki bu ürün Japon icadı!

 

[PAGE]


Needs: Peynirden Yapılıyor

Bir bardak peynir ister misiniz? Yeni peynirli içeceğin 3 çeşidi bulunuyor; sade, böğürtlenli ve yuzu citrus meyveli. Aromalı içeceklerin tatlı tadını azaltmak için özel bir işlem uyguluyorlar. İçeceğin yoğurdunkine benzer bir tadı olduğunu, peynir tadının ise damakta kaldığını söylüyorlar.

 

[PAGE]


Pepsi Salata Aromalı İçecek

2007 yılında Pepsi, Japonya'da özel bir ürün piyasaya sürdü; Pepsi Buzlu Salatalık. Şişede içeceğin salatalık ve kolanın "birleşimi" olduğu yazsa da, kola tadı alınamıyor. İçeceğin tatlı ve meyveli bir aroması var ancak yapay salatalık tadı da fark edilmiyor değil.

 

[PAGE]


Domuz Plezantalı İçecek

Placenta 10000 jöle kıvamında bir içecek ve içinde domuz plasentası barındırıyor. Plasentanın güzelleştirici, gençleştirici etkileri olduğu aynı zamanda zayıflattığı söyleniyor.

Bir şişesi yaklaşık 8$ olan pahalı bir içecek bu, ancak Japonlar sağlıklı kalmak ve iyi görünmek için yaptıkları fedakarlıklarla tanınıyorlar ne de olsa! 10,000 mg ile yetinemeyen plasenta sevdalıları için Placenta 400,000 seçeneği bulunuyor.

 

[PAGE]


Pokka Kavun Sütü

Kavun suyu ve sütten yapılan içeceğin içinde aynı zamanda su, şeker ve birçok kimyasal madde var. İçeceğin sahibi ise yine Japonlar.

 

[PAGE]


Salata Aromalı Su

2004 yılında Coca Cola tarafından piyasaya sürülen Salata Aromalı Su'yun 6 farklı çeşidi bulunuyor. Hafif bir meyve tadı olan içecek adından da anlaşılacağı gibi salatalı!