BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Köşkte bir gelenek daha

Gül Kral Abdullah'a yemek verdi. Köşkteki yemekte bir gelenek daha yıkıldı.

Abone ol

Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz İngiltere, Almanya ve İtalya'yı kapsayan Avrupa turundan ülkesine dönerken, Ankara'ya da 20 saatlik bir ziyaret gerçekleştirdi.

KRAL'A ŞEREF MADALYASI

Gül dün akşam da Abdullah onuruna "eşsiz" bir yemek verdi. Yemeğin başında Kral Abdullah "Kral Abdülaziz Madalyası"nı Gül'e, Cumhurbaşkanı da "Devlet Şeref Madalyası"nı Kral'a takdim etti. Kral Abdullah, Gül'ün yanı sıra Başbakan Erdoğan'a da "Abdülaziz Nişanı" sundu.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı yemekteki tek kadın konuk Yemen'in Ankara Büyükelçisi Noria al Hamami oldu. Eski Cumhurbaşkanı Sezer geçen yıl eşsiz gelmesine rağmen Kral Abdullah'ı eşiyle ağırlamış ve tüm konukları eşli davet etmişti.

KÖŞKTE KADEH GELENEĞİ KALKTI

Devlet yemeklerinde liderlerin birbirlerini kadeh kaldırarak selamlama geleneği de dün akşamki yemekte bozuldu.
Hem Gül hem de Abdullah konuşmalarından sonra önlerinde bulunan kadehlerin hiçbirini kaldırmadan yerlerine otururken, davetliler de iki lideri kadeh kaldırmak yerine sadece alkışlayarak yetindi. Yemekte meyve suyunun yanı sıra isteyen misafirlere Güler Sabancı'nın dayısı tarafından üretilen "Gülor" marka şaraplar hazır bulunduruldu.