BIST 10.188
DOLAR 32,37
EURO 34,66
ALTIN 2.381,92
HABER /  GÜNCEL

KOSGEB Kanunu değişiyor

KOSGEB kanununda yeni düzenlemeye gidiliyor. Bakan Çağlayan, Halk Bankası'nın esnaf ve sanatkara tek haneli faizle kredi vereceğini söyledi.

Abone ol

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Halk Bankasının, önümüzdeki birkaç gün içinde Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, esnaf ve sanatkara tek haneli faizle kredi vereceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, KOSGEB desteklerinden; imalat sektörünün yanı sıra hizmet ve ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin de yararlanmasına imkan tanıyan kanun tasarısının 6. maddesi kabul edildi.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB), Hazinenin vermiş olduğu destekle çok düşük faizle kredi kullandığını belirtti.

Kullanılan kredi miktarının 3,5 milyar lirayı geçtiğini ifade eden Çağlayan, ''Şuanda Halk Bankası, bildiğim kadarıyla Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun kararını bekliyor. Tahmin ediyorum, Halk Bankası, önümüzdeki birkaç gün içinde, Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, bizim vermiş olduğumuz yüzde 50 sübvansiyonla beraber, esnaf ve sanatkara tek haneli faizle kredi verecektir'' diye konuştu.

Tasarının 7. maddesi üzerindeki görüşmeler sürüyor.