BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Koruyucu ailelere maaş bağlanacak

Yurt AyDer Adana şubesinin desteklemiş olduğu projeye göre, koruyucu ailelere çocukların yaşına göre maaş bağlanacak.

Abone ol
Yurt AyDer Adana Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Yıldız, Koruyucu Aileler ile ilgili bu projeye desteğini sunacak.

uzman kişiler tarafından verilen eğitimler sonrası ailelere uygun koruyucu aile modeli uygulanacak.
 
KORUYUCU HİZMET BAKIM TÜRLERİ

1. Akraba veya yakın çevre koruyucu aile modeli: Veli ya da vasi dışında kalan kan bağı bulunan akrabalar ya da çocugun iletişim içinde oldugu veya tanıdıgı bakıcı, komşu gibi yakın çevresinde olan kişi ve ailelerin sağladığı bakım.

2. Geçici koruyucu aile modeli: Acil koruma gereken ya da hakkında hizmet planı oluşturulmamış ve kuruluş bakımına yerleştirilmemiş ya da kendisi için planlalal hizmet modelinden çeşitli nedenlerle henüz yararlandırılamamış çocuklar için, aldıkları eğitimler ile profesyonel düzeye gelmiş kişi ve ailelerin sağladığı birkaç gün ile en fazla bir ay arasında değişen bakım.

3. Süreli koruyucu aile modeli: Öz ailesi yanına kısa sürede döndürülme imkanı bulunmayan ya da kalıcı aile yanına yerleştirilemeyen çocuklara, kişi ve ailelerin sağladığı bakım.

4. Uzmanlaşmış koruyucu aile modeli: Özel zorlukları ve ihtiyaçları olan çocuklara yardımcı olabilecek lisans eğitimine sahip olan veya aldıkları eğitimler ile profesyonel düzeye gelmiş kişi ve ailelerin sağladığı bakım.
 
Yurtayder'den yapılan açıklamada şunlara yer verildi: "Kurum yetkililer yaptığı açıklamada çocugu önce aileye misafir olarak veriyoruz. Bu süreçte bizim heyetimiz çocuğu ve aileyi denetliyor. Bu aşamada çocuk ve aile kaynaşırsa gerekli prosedürleri yapıp, çocuğu aileye teslim ediyoruz. Bu aşamadan sonra denetlemelerimiz bitmiyor. Çocuğu ve aileyi denetimimiz yine devam ediyor. Aile ve çocuk anlaşamazsa çocuğu "aileye dönüş" ya da çocuk evlerine yerleştiriyoruz. Bugüne kadar 25 çocuğumuz 21 koruyucu aileye verildi. Koruyucu ailelerimize verilen eğitimle, kendi öz bakımını sağlayamayan engelli çocuklarımıza bakabilecekler."
 
KORUYUCU AİLELERE MAAŞ
 
Koruyucu ailelere ayrıca çocuğun yaş grubuna göre maaş da bağlayacaklarını ifade eden yetkililer 0-3 yaş arasındaki çocuklara 396 TL, 4-5 yaş arasındaki 597 TL, 6-14 yaş arasındaki çocuklara 767 TL, 15-18 yaş arası 824 TL, 19 yaş üstü üniversiteyi bitirene kadar 973 TL verdiklerini ifade ettiler. 
 
Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, tüm dünyada da korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli olan koruyucu Aile hizmetlerinin Adana'da yaygınlaştırmanın temel hedef olduğunu söylediler.

Açıklamada, "Çok anlamlı ve toplumsal geleceğimiz açısından hayati değerlere sahip alanda devlet olarak her türlü olanağı sağlamaya çalıştığımız, korunmaya muhtaç çocuklarımızın aile sıcaklığını yeterince yaşayabilmeleri için Koruyucu Aile Hizmetinin toplumun gereksinimleri doğrultusunda geliştirilerek yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların ilimizde de hız kazandığı bu yeni dönemde Türkiye'deki ailelerin bu hizmete katkıda bulunacaklarına inandıkları" belirtildi.