BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Şimşek'ten bebek teşviki açıklaması

Çocuk yapanlara hükümet teşvik vermeye hazırlanıyor. Başbakan Erdoğan'ın talimatı için Maliye Bakanı ne dedi?

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çocuk yapacak ailelere verilecek teşvikler üzerine çalışma yaptıklarını açıkladı.

Bakan Şimşek, partisinin Bursa İl Başkanlığı'nca Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi'nde ''Deneyim ve Vizyon Paylaşımı'' konulu sunum yaptı.

Türkiye ekonomisinde son 10 yıldaki kazanımların temelinde, siyasi istikrar, doğru politikalar ve çözüme yönelik yapısal reformlar konusundaki irade olduğunu belirten Şimşek, bunun da beraberinde makroekonomik istikrarı ve refah artışını getirdiğini söyledi.-''AB hala bir ilham kaynağıdır''

AB HALA BİR İLHAM KAYNAĞIDIR

Türkiye'nin AB üyelik sürecinin önemine dikkati çeken Şimşek, Avrupa'daki krize dikkati çekti. Krize rağmen, Almanya ve İskandinav ülkelerinin inanılmaz yenilikçi ve muazzam ülkeler olduğunu vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu:

''Bunlar da Avrupa Birliği. Dolayısıyla AB'de sizin kime baktığınız önemli. AB büyük bir başarı hikayesidir. AB'ye ilişkin bu kriz nedeniyle çok basite indirgenmiş yaklaşımlar görüyorum. Bunu doğru bulmuyorum, AB hala -eğer kurumsal altyapınızı iyileştirecekseniz, demokratik standartlarınızı, temel hak ve özgürlüklerinizi iyileştirecekseniz, hukukun üstünlüğünü oturtacaksanız- bir ilham kaynağıdır. İlham için referans için ne yapalım biz, Afrika'ya mı bakalım? Ortadoğu'ya mı, Orta Asya'ya mı, Rusya'ya mı bakalım? Balkanlar'a mı bakacağız? Tabii ki Avrupa'da, hala bu konuda bizim hakikaten katedeceğimiz mesafe var. O bakımdan bu kurumsal altyapının iyileştirilmesi hususu AB süreciyle yakından ilişkilidir.''

ÜÇ ÇOCUK KONUSU TEŞVİKLER ÜZERİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Türkiye'de nüfusun giderek yaşlandığına da değinen Şimşek, ''Üç çocuk'' konusunun son derece kritik bir konu olduğunu vurguladı. Şimşek, şunları kaydetti:

''Başbakanımızın hassasiyetleri çok doğru, bu anlamda sıkıntı yaşayabiliriz. Nüfus hızla yaşlanabilir. Ortalama yaş da zaten rakamlar geçen sene açıklandı, 30'u geçmiş. Onun için bu önemli. Bu konuda başbakanımız, bana ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza talimat verdi, 'Bu konuyu çalışın, birtakım teşvikler getirin' diye. Teşvikler üzerinde de çalışacağız'' dedi.