BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,57
ALTIN 2.386,62
HABER /  DÜNYA

Korsanlardan Putin'e hoşgeldin partisi

Vladimir Putin'in göreve başlamasını ünlü korsanlar grubu Anonymous bakın nasıl karşıladı;

Abone ol
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in göreve başlamasının ardından Kremlin'in resmi internet sayfasına hacker saldırısı yapıldı.

Kendilerine "Anonymous" adını veren uluslararası hacker grubu saldırıyı gerçekleştirdiklerini ilan ederken, Kremlin bir saat kadar ulaşılamayan www.kremlin.ru ve başkanın sayfasına hacker saldırısı yapıldığını kabul etti. Ancak yetkililer saldırının kim tarafından yapıldığı ile ilgili açıklamada bulunmadı.

Kızıl Meydan'da törenler sürerken MSİ 11:00'da saldırının başladığını ifade eden Kremlin web sayfası yetkilileri, gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. Kaynak, Anonymous adlı grubun Kremlin'in internet sayfasına saldırı yapacaklarını 4 Mayıs'ta açıkladıklarını da hatırlattı.
Anonymous adlı grubun hedefinin Rusya'da Putin karşıtı muhalif grupların gösterilerine katkı sağlamak olduğu ifade edildi. Hacker grubu Twitter'da hedefe ulaşan saldırılarını "Kremlin.ru - TANGO DOWN" ifadesi ile duyurdular.

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) internet sayfasına da gün boyunca ulaşılamadı. Ancak yetkililer hacker saldırısı olup olmadığı ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.
Rus Anonymous grubu başbakanlık internet sayfası gavernment.ru'ya da saldırı yapacaklarını ilan etmişti. Ancak başbakanlık internet sayfasında gün boyunca aktif olarak çalışmaya devam etti. Saldırının başarılı olamadığı belirtiliyor.