BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,09
ALTIN 2.502,06
HABER /  DÜNYA

Almanya'da işçilerden grevli uyarı!

Almanya'da 20 bin işçi greve gitti. Aralarında Türk işçilerinin de bulunduğu işçiler, işvereni uyardı.

Abone ol
Almanya'da IG Metall sendikasının çağrısı üzerine Baden-Württemberg'de metal sektöründe çalışan 20 bin kişi uyarı grevi yaptı. Dünyaca ünlü otomobil üretim devi Mercedes'in Sindelfingen üretim merkezinde 12 bin çalışan uyarı grevine katıldı. Grevcilerin arasında çok sayıda Türk işçisi de yer aldı.

Grevler üç gün boyunca farklı iş yerlerinde devam edecek. Sendika, işçilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve ücretlerde de yüzde 6,5 artış talep ediyor.

Mercedes üretim merkezinin önünde işçilere konuşan IG Metall Stuttgart Bölge Başkanı Jörg Hoffmann, işverenin kiralık işçi çalıştırmasını eleştirerek "İşveren kiralık işçilerin emeğini ucuza alarak emek hırsızlığı yapıyor, sorumluluktan kaçıyor. İşçilerin talebini görmezden gelerek işçilerin haklarını gasp etmiş oluyor." dedi.

Sendika Başkan Yardımcısı Ergun Lümali de, "İşçiler görüşme masasında taktik oyuncuları değil. Görüşme masasında sorumluluktan kim kaçarsa ve kim taleplerimizi görmezden gelirse işçilerden cevabını alacaktır." ifadelerini kullandı.

Sendika ve işveren arasında sağlanacak muhtemel bir anlaşma 800 bin işçiyi yakından ilgilendiriyor. İşveren ile sendika arasındaki görüşmelerin 15 Mayıs'ta devam edeceği bildirildi. IG Metall Sendikası, işveren ile anlaşma sağlanmasa süresiz grev ilan edeceği tehdidinde bulundu.