BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Korsan Atatürkten haber almış

Diyarbakır-İstanbul seferini yapan yolcu uçağını kaçıran ve tuttarsız açıklamalar yapan hava korsanı tutuklandı.

Abone ol

Diyarbakır-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçağı 178 yolcusu ve 7 mürettebatla kaçıran ve pilotların uçağı indirdiği Ankara Esenboğa Havalimanı’nda güvenlik güçlerine teslim olan Mehmet Gökşingöl, tutarsız ifadeler verdi.

Çoğu Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da olmak üzere uyuşturucudan kafeterya taramaya, bombalı tehditten PKK adına haraç toplamaya kadar birçok olaya adı karışan Gökşingöl, "10 günden beri rüya görüyordum. Atatürk bana bu uçağın düşeceğini söyledi. Ben de düşmemesi için pilottan uçağın rotasını değiştirmesini istedim" dedi. Gökşingöl, verdiği ifadeler üzerine psikolojik travma yaşayıp yaşamadığı ve psikiyatrik durumunun araştırılması için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilecek.

Gökşingöl’ün, 1989-94 arasında SHP’den Diyarbakır Belediye Başkanlığı’nı yapan Turgut Atalay’ın yeğeni olduğu ve bir süre korumalığını yaptığı ve belediyenin çeşitli kademelerinde çalıştığı saptandı. Gökşingöl’ün daha önce iki kez evlilik yaptığı ve 14 yaşında kızı bulunduğu, eşinden ayrıldıktan sonra İzmir’de annesi ile yaşadığı belirtildi.

Hava korsanı tutuklandı

Diyarbakır-İstanbul seferini yapmak üzere Diyarbakır Havaalanı'ndan saat 17.40'ta havalanan H9157 sefer sayılı Boeing 737 tipi Pegasus uçağını kaçıran ve uçağı Ankara Esenboğa Havalimanı'na indiren hava korsanı Mehmet Gökşingöl tutuklandı.