BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
HABER /  DÜNYA

Kore sanatı Türkiye’de

Kore kültürünü yansıtan eserlerden oluşan ’İhtişam ve Zarafet: Kore Sanatı’ sergisi Türk sanatseverlerle buluşuyor. Topkapı Sarayı Müzesi Ha...

Abone ol

Kore kültürünü yansıtan eserlerden oluşan ’İhtişam ve Zarafet: Kore Sanatı’ sergisi Türk sanatseverlerle buluşuyor. Topkapı Sarayı Müzesi Has Ahırlar bölümünde sergilenecek yapıtlar, 18 Haziran-29 Eylül tarihleri arasında ziyarete açık olacak.
Kore kültürünü yansıtan eserlerden oluşan ’İhtişam ve Zarafet: Kore Sanatı’ sergisi Türk sanatseverlerle buluşuyor. Topkapı Sarayı Müzesi Has Ahırlar bölümünde sergilenecek yapıtlar, 18 Haziran-29 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açık tutacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Kore Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı ve Kore Ulusal Müzesi tarafından düzenlenen sergi, Kore Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 55. yıldönümü nedeniyle ’30 Nisan 2012-27 Ocak tarihleri arasında Seul’de gerçekleştirilen ’Türkiye Uygarlıkları’ adlı serginin karşılığı olarak planlandı. Kore’nin dini inanışlarını, tarihini, sanatını ve kültürünü yansıtması amaçlanan sergide güç ve kraliyet sembolü, günlük yaşam ile sanat ve kültür başlıkları altında farklı dönemlere ait 153 adet eser yer alıyor. Bu eserler arasında taş, tunç, seramik, yeşim, altın, ahşap, porselen ve tekstilden oluşan Buda heykelleri, takılar, mühürler, kaftanlar ve yazma eserler bulunuyor.
(İHA)