BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Kaçırılan TIR şöfürün ailesi yardım bekliyor

Afganistan’da, 16 Nisan tarihinde ABD askerlerine et götürürken Taliban militanları tarafından kaçırılan TIR şoförü Afganistan’dan, ailesi A...

Abone ol

Afganistan’da, 16 Nisan tarihinde ABD askerlerine et götürürken Taliban militanları tarafından kaçırılan TIR şoförü Afganistan’dan, ailesi Adana’dan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.
Afganistan’da, ülkenin doğusundaki Logar bölgesine acil iniş yapan sivil bir helikopterde bulunan 8 Türk, Taliban tarafından 22 Nisan tarihinde kaçırıldıktan 3 hafta sonra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle serbest bırakılmıştı. Ancak bu 8 Türk’ten bir hafta önce 16 Nisan tarihinde TIR şoförü Kerim Yeşil (60), ABD askerlerine et götürürken Mezarı Şerif yolunda Taliban militanları tarafından kaçırılmıştı. Taliban militanlarının telefonuyla sık sık ailesini arama imkanı bulan Yeşil, yine telefonla ailesini arayarak, Başbakan Erdoğan’dan kurtarılması için yardım istedi.
Telefonun ardından evde, Yeşil’in çocukları ve eşi gözyaşlarına boğuldu. Eşi Meryem Yeşil (53), "Canım yanıyor. 8 mühendisi bırakmalarına çok sevindim. Ama eşimi bırakmadılar. Perişanız her gün ölüyoruz. Eşimle telefonda görüşüyoruz ama ıstırap, o haykırışları ıstırap, beni öldürecekler beni kurtarın diyor. Sayın Başbakanıma yalvarıyorum, eşimi kurtarsın. Kızım 9 aylık bebeğini kaybetti üzüntüden, ilk bebeğiydi" diyerek ağladı.
Bebeğini kaybeden Aylin Bayar (32) ise "İlk bebeğimdi düşük yaptım. Doktorlar ‘üzüntüden olmuş’ dedi. Babam kaçırıldığı için 2 aydır perişan olduk" dedi.
Kerim Yeşil’in oğlu Volkan Yeşil ise Taliban militanlarının sürekli kendisini aradığını ve Kur’an-ı Kerim de dinlettiğini ifade ederek, "Bir insanın infaz edilmeden önceki son anını yaşatıyorlar. Babam orada esir biz burada her gün ölüyoruz" şeklinde konuştu.
(İHA)