BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,19
ALTIN 2.480,69
HABER /  GÜNCEL

Köprü trafiğine radikal çözüm

Köprü trafiğine çözüm bulmuşlar. Ancak o çözüm bize yeterli gelmedi. En radikal çözümü internethaber önerdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın "gişeler kalkacak, köprü bedava olacak" sözleri kendi bakanı tarafından yalanlandı ancak yarattığı polemik hala devam ediyor.

Köşe yazarları trafik sorununu kökünden çözmek için köprü geçişinin değil bedava, astronomik bir fiyatta olması gerektiğini söylüyorlar. Mantıkları ise; "Eğer köprüyü 20 YTL yaparsak özel araçlar da trafiğe daha az çıkar"... 

EMRE AKÖZ (Sabah)Köprü gişelerine dokunmayın. Köprü geçiş fiyatını radikal biçimde, mesela 10 YTL’le çıkarın. Ancak otobüs, dolmuş, taksi ve motosikletler bedava geçsin. Bostancı-Maslak gibi hatlara otobüs dolmuş koyulsun. Geçiş fiyatına yapılan aşırı zam, yolları rahatlatacağı için toplu taşıma araçları çok daha hızlı bir biçimde gidip gelecek .

NUR ÇİNTAY (Radikal)
: Cipinde mütemadiyen telefonla konuşup, müziğin ritmine uyup, sakız çiğneyerek mi karşıya geçmek istiyorsun? E o zaman bedeli de 20 YTL olsun! 

İSMET BERKAN (Radikal)
: ‘Köprü araç trafiğinin yüzde 70’i, içinde tek yolcu olan kişisel otomobil. Buna karşılık köprüden geçen insan sayısının sadece yüzde 2.5’i kişisel araçlarını kullananlar. Şehir merkezine binek otomobille gelmek  caydırılmalı, park yeri ücretlerini buna göre belirlemeli. Yani, Şişli’nin, Beşiktaş’ın, Nişantaşı’nın, Eminönü’nün, Laleli’nin park ücretiyle Pendik’in, İstinye’nin, Küçükçekmece’nin park ücreti aynı olmamalı. Birinci sırada saydığım semtlerde bugünkünün iki katından az olmayan park ücretleri alınmalı. 

İNTERNETHABER'İN ÖNERİSİ

Köprü geçiş ücretini 20 YTL çıkarmak da geçici bir çözüm olur. İnsanlar başta geçmezler ama sonradan o paraya da alışılır. O yüzden daha köklü bir çözüm gerekiyor. O köklü çözümü de internethaber buldu: Köprüyü tamamen yıkalım, trafik de ortadan kalksın.