BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.384,71
HABER /  GÜNCEL

Köprü fiyatlarının düşmesine İDO'dan karşı hamle

Osmangazi Köprüsü'nün fiyatlarının düşmesinin ardından İDO'da rekabetten geri kalmamak için körfez geçiş ücretlerinde indirime gitti.

Abone ol

Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücretlerinin 88.75 TL'den 65 TL 65 kuruşa düşmesinin ardından İDO rekabete karşı indirime gitti. İDO rekabetten geri kalmamak adına fiyatlarında % 25 indirim yaptı.

İDO, Osmangazi Köprüsü geçiş ücretine indirim yapılmasının ardından Eskihisar-Topçular hattında geçiş ücretlerini düşürdü. Karayolları Genel Müdürlüğü’nden İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun Gebze-Orhangazi kesimi ve Osmangazi Köprüsü ile ilgili yaptığı açıklama geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme yapıldığını, otoyol ve otoyol geçiş ücretlerinin ortalama yüzde 20 oranında artırılırken, Osmangazi Köprüsü geçiş ücretinin yüzde 26 oranında indirildiğini açıkladı. Buna göre Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti otomobiller için 65.65 TL olarak belirlendi.

Bu indirime sessiz kalmayan İDO da harekete geçti ve Eskihisar – Topçcular hattında yüzde 25 indirime gitti. 1 Ocak 2017 itibariyle indirimli geçişler başladı. Eskihisar – Topçular hattında otomobil ve binek araç tek yön ücreti 45 TL olarak belirlendi. Aynı kategoride gidiş dönüş bilet tercih edildiğinde ise ücret 80 TL olarak uygulanıyor.

Yeni fiyat listesi şu şekilde:

İDO sefer fiyatları