BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Köpek katliamı dehşete düşürdü

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde zehirli iğneyle öldürülen köpekler toprağa gömülü bulundu. Hanönü ilçesinde hayvanseverler, yaklaşık 1 hafta ...

Abone ol

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde zehirli iğneyle öldürülen köpekler toprağa gömülü bulundu. Hanönü ilçesinde hayvanseverler, yaklaşık 1 hafta önce bir gecede 32 sokak köpeğinin kaybolduğunu tespit etti. Hanönü Belediyesine ait araçla sokak hayvanlarının öldürüldüğünü ileri süren hayvanseverler, bunun üzerine Kastamonu’da Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Kastamonu İl Temsilcisi Ayten Kökgöz’e olay hakkında bilgi verdi. Kökgöz de, Hanönü ilçesine gelerek iki gün boyunca kaybolan sokak köpeklerini aradı. Hanönü ilçesinde çöplük olarak kullanılan alanda yoğunlaşan araştırma sonucunda sokak köpeklerinin izine rastlandı. Hayvanseverler, buranın kazılması istemiyle Kastamonu Valiliğine müracaat etti. Valilik tarafından onay alan hayvanseverlerin girişimiyle Kastamonu İl Özel İdaresinden gelen kepçeyle çöplük kazıldı. Kökgöz ve hayvanseverler, zehirli iğne ile öldürülen 7 sokak köpeğinin gömüldüğünü tespit etti.
HAYTAP İl Temsilcisi Ayten Kökgöz, Hanönü Belediyesine ait araçla sokak hayvanlarının öldürüldüğünü ve bir gecede 32 köpeğin ortadan kaybolduğunu belirterek, “Bunun üzerine ilçeye ait çöplükte araştırmalarımız sıklaştı. Burada önce 3 köpeğin leşine ulaştık. Valiliğe müracaat ederek çöplüğün kazılmasını talep ettik. Müracaatımız kabul edilerek kepçeyle çöplük kazıldı. Çalışmalar sonucunda zehirli iğneler ile 7 köpeğin leşine ulaştık” dedi.
Ayten Kökgöz, yerel seçimlerde yeni göreve gelen Belediye Başkanının konudan bilgisi olmadığını ve sokak hayvanları için her konuda elinden geldiğince kendilerine yardımcı olma sözü verdiğini belirtti.

“KONUYU ARAŞTIRIYORUZ”
Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar da konuyu her türlü yönüyle araştırdıklarını belirterek şöyle konuştu: “Ben, Bursa Kastamonu Günleri etkinlikleri için Bursa’da bulunuyordum. Bu yüzden bilgim yoktu. Ben, hayvansever bir insanım. Bu yüzden ilçemizdeki hayvanları toplayıp, hayvan barınma yerlerinden kısırlaştırılmasını sağlıyoruz. Daha sonra bu köpekleri doğal yaşam alanlarına bırakıyoruz. Biz, zaten belediye olarak böyle bir köpek öldürülmesine asla müsaade etmeyiz.”
Hanönü Belediyesinde telef olan köpekleri öldürecek malzemenin bulunmadığını ifade eden Uçar, sözlerine şöyle devam etti: “Konu hakkında araştırmamız sürüyor. Konudan kesinlikle bilgim olmadı. Olsaydı zaten böyle bir olaya müsaade etmeyiz.”
Öte yandan, söz konusu olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)