BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,13
ALTIN 2.466,07
HABER /  GÜNCEL

Konyada yolsuzluk operasyonu

Aralarında Akşehir Devlet Hastanesi başhekiminin de bulunduğu 14 kişi tutuklandı.

Abone ol

Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan ve Akşehir Adliyesine sevk edilen şüphelilerden, çıkar amaçlı suç örgütünün lideri olduğu belirtilen işadamı ile Akşehir Devlet Hastanesi
Başhekimi Dr. Mehmet Güngör'ün de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklandı.

Dün sabah Akşehir Adliyesinde başlayan sorgulamanın ardından 5 kişi savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 25 kişi tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Gece geç saatlere kadar süren sorgulamanın ardından, 11 kişi daha serbest bırakıldı. Çıkar amaçlı suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen işadamı Osman Özkan ve kardeşi Mehmet Özkan ile Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Güngör'ün de aralarında bulunduğu toplam 14 kişi tutuklandı.

Tutuklanan diğer kişilerin isimleri şöyle:

''Akşehir Devlet Hastanesinin satın almadan sorumlu Müdür Yardımcısı Hamza Ceylan, işadamı Hikmet Gürsel, MTA Kömür Analiz Laboratuvarında görevli mühendisler Aydın Köse ile Mehmet Ersin Vural,
9 Eylül Üniversitesi Kömür Analiz Biriminde görevli teknisyen Fatih
Turan, Eskişehir Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Ercan
Önder, Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Satın Alma memuru Kadir
Akkurt, özel bir şirketin muhasebe sorumlusu Zeki Çengel, aynı
şirkette çalışan Sinan Güler, Akşehir Devlet Hastanesi yemekhanesinin
ihalesini alan şirketin temsilcisi Ufuk Akoğlu ile özel bir şirkette
görevli Muhammet Sever.''

Konya'nın Akşehir ve Yunak ilçeleri, Ankara ile Çubuk ilçesi, Bursa'nın Orhangazi ilçesi, Eskişehir, İzmir, Afyonkarahisar ve Antalya'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla, bazı şirketlerin başta temizlik, yemek, kömür ihalelerinde usulsüzlükler yaptığı, ihalelere fesat karıştırdığı ve bazı kamu görevlilerinin rüşvet aldığı  belirlenmiş, 9 aylık planlı çalışmanın sonucunda 12 Haziran sabahı eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 36 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 36 kişiden 6'sı polisteki sorgularının ardından serbest bırakılmış, kalan 30 şüpheli dün sabah Akşehir Adliyesine sevk edilmişti.