BIST 11.055
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.508,34
HABER /  GÜNCEL

Konya'da 10 TL'ye köpek balığı!

Balıkçılar tarafından Ege Denizi'nde yakalanan 265 kiloluk köpek balığının kilosu 10 liradan satışa sunuldu.

Abone ol

Konya'da Ege Denizi'nde yakalanan 4.5 metre uzunluğunda, 265 kilo ağırlığındaki mavi köpek balığı, kilosu 10 TL'den satışa sunuldu. Köpek balığına ilgi ise yoğun oldu.

Balık Hali'nde işyeri bulunan 57 yaşındaki Mehmet Kırış, önceki gün İzmir'den köpek balığı getirdi.

Mavi köpek balığını bir süre tezgahında sergileyen Kırış, daha sonra ise satışını yapmaya başladı. Mavi köpek balığının balıkçılar tarafından Ege Denizi'nde tutulduğunu belirten Kırış, vatandaşların ilgisi çekmek için işyerine getirdiğini söyledi. İlginin yoğun olduğunu belirten Kırış, "Çoğu kişi gelip burda köpek balığıyla birlikte fotoğraf çektiriyor. Bir süre tezgahta sergiledikten sonra şimdi kilosunu 10 TL'den satıyorum. Kar amacı gütmeden satıyorum. Amaç burada ilgi çekip reklamımız yapmak. Satın alanda çok. Köpek balığı etinin kansere iyi geldiği belirtiliyor. Hatta Devlet eski Bakanı Kürşat Tüzmen'de yediği köpek balığı eti sayesinde iyileştiğini söyledi. Herkez bunu bildiği içinde satın alıyor."dedi.

Merak ettikleri için balık haline gelip köpek balığını görenlerden bazıları cep telefonlarıyla fotoğrafını çekerken, bazılarıda bütçelerine göre satın almayı tercih etti. Çocuklardan bazılarıhıh ise köpek balığından korktuğu gözlendi.