BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konyaaltı Plajı'ndan 50 çuval çöp çıktı

Antalya'da 17 dalgıçla yapılan Konyaaltı Plajı'nda dip temizliğinde denizden 50 çuval çöp çıktı

Abone ol

Antalya'da Yunus Dalış Okulu sahibi Mehmet Cumhur Tuğ ve dalgıç polis memuru Halil Torun önderliğinde 'Geleneksel Konyaaltı Sonbahar Dip Temizliği' etkinliği düzenlendi.

Antalya'dan 17 dalgıçın 2 saat süreyle yaptığı dip temizliği sonucunda dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'nda 50 çuval çöp çıktı. Denizden çıkan çöpler arasında ev halısı, gemi çapası ve pet şişelerin çıkması dikkat çekti.

İnsanları deniz temizliği konusunda daha duyarlı olmaya davet eden dalgıç polis memuru Halil Torun, "Denizden çıkan halı, mutfak eşyaları bizi şaşırtıyor. Her yıl belirli dönemlerde biz denizi temizliyoruz. Ancak bu temizliği kendi çabalarımızla ve imkanlarımızla yapabiliyoruz. Beach Park yönetimi bu konuda bizi yalnız bıraktı. Bize maddi ve manevi destek vermedi" dedi.

Torun, özellikle insanların yoğun olarak kullandığı falezlere yakın plajlardaki çöp yoğunluğuna dikkat çeken Torun, "Denizde daha çuvallarca çöp bulunuyor. Bize destek verilmesi halinde bu çöpleri temizleyebiliriz. Biz imkanlarımız dahilinde temizlik yapabiliyoruz" şeklinde konuştu.