BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Iğdır Üniversitesi'nde yeni akademik yıl

Iğdır Üniversitesi, 2010-2011 öğretim yılına düzenlenen görkemli bir açılış töreniyle başladı.

Abone ol

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, ''Öğrenci olsun, öğretim elemanı olsun bizim için önemli olan bireyin bilimsel faaliyette bulunması, kendini geliştirmesi ve üretmesidir'' dedi.

Yılmaz, Kültür Sarayı'nda düzenlenen, 2010-2011 akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, bölgenin temel sorunlarını çözmeye yönelik projeler ve toplumun önünü açacak fikirler üreterek, Iğdır'a ve üniversiteye katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Dünyaya yön vermeye çalışan, çağ açıp, çağ kapayan ataların torunları olduklarını anımsatan Yılmaz, iki yıl içerisinde Iğdır Üniversitesi'nin büyük oranda kuruluş aşamasını tamamladığını ve artık büyüme ve gelişme aşamasına ulaştığını vurguladı.

126 akademisyen

Şu ana kadar üniversiteye 46 öğretim üyesi ve 80 öğretim elamanı olmak üzere toplam 126 akademik personel alındığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

''Üniversitemizin tüm yönetim birimlerini oluşturarak faaliyete soktuk. Üniversitemizde, Ziraat, Mühendislik ve İlahiyat Fakültesi olmak üzere üç fakülte, Iğdır Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olmak üzere iki yüksekokul, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri olmak üzere üç enstitü bulunmaktadır. Bunlara ilaveten Fen ve Edebiyat Fakültesi açma talebimiz YÖK tarafından kabul edilerek, Bakanlar Kurulunun onayına gönderildi. Bireyin yaşam biçimi ve kılık kıyafeti, etnik kökeni, kurumda siyasi faaliyetlerde bulunmadığı sürece siyasi düşüncesi bizi ilgilendiren konular değildir. Bu nedenle öğrenci olsun, öğretim elamanı olsun bizim için önemli olan bireyin bilimsel faaliyette bulunması, kendini geliştirmesi ve üretmesidir.''

Tören, Kafkas Üniversitesi Müzik Topluluğunun verdiği konserle son buldu.